-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Papua Naujosios Gvinėjos premjeru vėl prisaikdintas Peteris O'Neillas

Papua Naujosios Gvinėjos (PNG) premjeru dar vienai penkerių metų kadencijai trečiadienį buvo prisaikdintas Peteris O'Neillas, nors neseniai įvykusius rinkimus temdė smurto protrūkių banga ir kaltinimai balsų pirkimu.
Papua Naujosios Gvinėjos premjeru vėl prisaikdintas Peteris O'Neillas
Papua Naujosios Gvinėjos premjeru vėl prisaikdintas Peteris O'Neillas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

P.O'Neillo Liaudies nacionalinio kongreso partijos vadovaujama koalicija 111 vietų parlamente jau užsitikrino 60 mandatų, bet galutiniai rinkimų rezultatai dar nebuvo paskelbti, pranešė vietos žiniasklaida. Per visą PNG istoriją dar nė viena partija nėra laimėjusi daugumos, taigi šios šalies politikoje kelių partijų aljansai būna formuojami nuolat.

„Kadangi jau suformavome vyriausybę, nekovosime su pažiūromis, kurios skiriasi nuo mūsiškių“, – parlamentui trečiadienį sakė P.O'Neillas.

„Būsime vyriausybė, kuri daugiau klauso, mažiau šneka ir visada sunkiau dirba“, – pridūrė jis

Rinkimai į šios didelės ir atokios šalies 111 vietų parlamentą vyko dvi savaites ir baigėsi liepos 8-ąją. Visgi jie nepraėjo sklandžiai.

Nemažai rinkėjų skundėsi, kad jų pavardžių nebuvo sąrašuose. Antrame didžiausiame Lajės mieste studentai degino rinkimų biuletenius, protestuodami, kad jų universitetas neturėjo pakankamai balsalapių.

Nemažai rinkėjų skundėsi, kad jų pavardžių nebuvo sąrašuose. Antrame didžiausiame Lajės mieste studentai degino rinkimų biuletenius, protestuodami, kad jų universitetas neturėjo pakankamai balsalapių.

Sostinėje Port Morsbyje balsavimas įvyko vėliau nei planuota, nes pareigūnai, negavę išmokų, paskelbė streiką.

Vienas iš pagrindinių P.O‘Neillo konkurentų, opozicinės partijos „Triumfas, paveldas ir įgalinimas“ lyderis Donas Polye, vienos rinkimų apylinkės pareigūnus apkaltino „tyčia ir atvirai klastojant rinkimus“.

Ministras pirmininkas, kurio partija laimėjo ir 2012 metų rinkimus, sakė, kad šių metų balsavimas buvo „ramus ir taikus“, nors Tautų Sandraugos stebėtojų grupė ragino peržiūrėti rinkimų tvarką, juolab kad buvo gauta daug skundų dėl balsų pirkimo.

Naujajai vyriausybei teks susidurti su tokiais iššūkiais kaip ekonomikos nuosmukis, kilęs dėl mažėjančių pasaulinių plataus vartojimo prekių kainų, kaltinimai korupcija bei gentyse paplitęs smurtas.

PNG lyderis pažadėjo plėtoti svarbiausius infrastruktūros projektus, užtikrinti nemokamą švietimą bei sveikatos apsaugą ir peržiūrėti rinkimų tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius