PAR policija atsisako nurodyti, ar Zimbabvės prezidento žmona pabėgo

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) policija trečiadienį tvirtino žinanti, kur yra užpuolimu kaltinama Zimbabvės prezidento Roberto Mugabe žmona Grace Mugabe, bet atsisakė nurodyti, ar ji pabėgo iš šalies.
Grace Mugabe
Grace Mugabe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

52 metų G.Mugabe yra kaltinama sekmadienį vakare sumušusi dvidešimtmetę manekenę Gabriellą Engels. Pastaroji teigia, kad buvo jos užpulta, kai lankėsi pas du Zimbabvės pirmosios poros sūnus, apsistojusius Johanesburgo priemiestyje esančiame viešbutyje.

Pirmadienį G.Engels pateikė policijai skundą dėl užpuolimo „siekiant sukelti rimtą kūno sužalojimą“.

„Mes žinome, kur yra įtariamoji“, – naujienų agentūrai AFP sakė PAR policijos atstovas Vishnu Naidoo.

„Vis dar tęsiame tyrimą. Arešto orderis neišduotas“, – pridūrė jis, nes keliuose žiniasklaidos pranešimuose buvo sakoma, kad G.Mugabe antradienį vakare skubiai grįžo į Hararę.

Įtariamas užpuolimas gali išprovokuoti abiejų kaimyninių valstybių, palaikančių glaudžius politinius ir ekonominius ryšius, diplomatinį vaidą.

Įtariamas užpuolimas gali išprovokuoti abiejų kaimyninių valstybių, palaikančių glaudžius politinius ir ekonominius ryšius, diplomatinį vaidą.

Teigiama, kad G.Mugabe su asmens sargybiniais atvyko į viešbutį „Capital 20 West Hotel“ ir apkaltino G.Engels linksminimųsi su jos sūnumis Robertu ir Chatunga, kurie abu yra dvidešimt kelerių metų amžiaus ir gyvena Johanesburge.

G.Engels socialiniame tinkle paskelbė kelias savo nuotraukas. Jose matyti žaizda ant merginos kaktos. Ieškovė tvirtina, kad buvo mušama ilgintuvo laidu.

„Ji įsiuto ir vis mušė mane laidu. Vėl ir vėl. Nė nenutuokiau, kas vyksta“, – naujienų svetainei „News 24“ pasakojo manekenė.

93 metų Zimbabvės prezidentas šią savaitę turi atskristi į PAR regiono viršūnių susitikimui, kuris šeštadienį prasidės Pretorijoje. 41 metais už jį jaunesnė žmona, su kuria jis turi du sūnus ir dukterį, dažnai kalba per mitingus Zimbabvėje ir yra laikoma galima jo politine įpėdine.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zimbabvės diktatorius Robertas Mugabe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zimbabvės diktatorius Robertas Mugabe

Praėjusį mėnesį ji ragino sutuoktinį paskelbti savo pasirinktą įpėdinį ir taip pakurstė spėliones, jog šalyje varžomasi dėl to, kas perims seniausio pasaulyje valstybės vadovo postą.

R.Mugabe Zimbabvę – buvusią britų koloniją – valdo nuo pat nepriklausomybės paskelbimo 1980 metais.

PAR policijos ministras Fikile Mbalula antradienį žurnalistams sakė, jog „kalbant apie užsienio piliečius, jie turi suprasti, kad turi prievolių, ypač turintys diplomatinius pasus“.

„Turėjome imtis veiksmų aukos labui“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius