-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PAR teismas padvigubino kalėjimo bausmę O.Pistoriui

Pietų Afrikos Respublikos apeliacinis teismas penktadienį pailgino parolimpinio čempiono Oscaro Pistoriaus, nuteisto už savo merginos Reevos Steenkamp nužudymą, įkalinimo bausmę iki 13 metų ir penkių mėnesių, pranešė vietos žiniasklaida.
Oscaras Pistorius
Oscaras Pistorius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maungaunge įsikūręs Aukščiausiasis Apeliacinis Teismas, išnagrinėjęs valstybės vardu pateiktą apeliaciją, kad ankstesnis šešerių metų įkalinimo nuosprendis, skirtas 31 metų O.Pistorius, yra per švelnus, bausmės laikotarpį padidino daugiau kaip dvigubai.

2016-ųjų liepą O.Pistorius buvo nuteistas kalėti už savo draugės R.Steenkamp nužudymą per 2013-ųjų Valentino dieną. Jis teigė palaikęs savo merginą įsibrovėliu ir iššovęs į ją keturis kartus per uždarytas tualeto duris.

2014 metais įvykusio teismo proceso metu neigęs, kad tyčia nužudė savo draugę, O.Pistorius buvo pripažintas kaltu dėl netyčinės žmogžudystės. Tačiau vėliau apeliacinis teismas bausmę sugriežtino ir pripažino neįgalų sprinterį kaltu dėl tyčinio nužudymo.

Pietų Afrikos Respublikos įstatymai už tyčinę žmogžudystę numato minimalią 15 metų laisvės atėmimo bausmę, kuri gali būti sutrumpinta dėl jau išbūto kalėjime laiko ir švelninančių aplinkybių, tokių kaip neįgalumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius