-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 02 14 /13:52

Paryžiaus traukinių stotyje nušautas policininkams peiliu grasinęs vyras

Prancūzų policininkai pirmadienį ryte Paryžiuje nušovė peiliu ginkluotą vyrą, grasinusį teisėsaugininkams Šiaurinėje traukinių stotyje, pranešė šaltiniai policijoje.
Paryžiaus traukinių stotyje nušautas policininkams peiliu grasinęs vyras
Paryžiaus traukinių stotyje nušautas policininkams peiliu grasinęs vyras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyras priėjo prie dviejų policininkų, budėjusių prie geležinkelio bėgių. Vyras nepakluso pareigūnų reikalavimams paslėpti peilį, todėl jiems teko atidengti ugnį. Užpuoliko turėtas peilis yra su 30 cm geležte, ant jos užrašytas angliško šūkio „Visi „farai“ – šunsnukiai“ akronimas ACAB, sakė vienas šaltinis, nenorėjęs viešinti savo pavardės.

„Policija panaudojo savo šaunamuosius ginklus, taip pašalindama visus pavojus tiek sau, tiek keliautojams“, – tviteryje parašė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas.

Incidentas įvyko apie 7 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku, nurodė jis.

Prancūzijos televizijos žurnalistas, tuo metu buvęs traukinių stotyje, socialiniuose tinkluose paskelbė incidento vaizdo įrašą, kuriame girdėti du šūviai.

Į įvykio vietą atvykusiems greitosios pagalbos medikams išgelbėti vyro gyvybės nepavyko. Policininkai per incidentą nenukentėjo.

Transporto ministras Jeanas-Baptiste'as Djebbari nurodė, kad šiuo metu šis incidentas netiriamas kaip teroristinis aktas.

„Tai buvo asmuo, policijai žinomas kaip kažkas, kas klaidžiojo stotyje“, – televizijai RMC sakė ministras.

„Atrodo, kad jis puolė policininkus peiliu, priversdamas juos panaudoti ginklą“, – pridūrė jis.

Paryžiaus Šiaurinė stotis yra tarp daugiausiai keleivių aptarnaujančių geležinkelio stočių Europoje. Stotis yra susisiekimo „Eurostar“ traukiniais tarp Paryžiaus ir Londono, „Thalys“ traukiniais tarp Prancūzijos ir Belgijos bei Nyderlandų vienas pagrindinių elementų, be to, iš jos važinėja greitieji traukiniai į Prancūzijos šiaurę.

Prancūzijoje vis dar jaučiama įtampa po šimtus gyvybių nusinešusių 2015 metų džihadistų atakų ir virtinės pavienių išpuolių 2020 metų pabaigoje.

Vis dėlto pareigūnai pirmadienio incidento su terorizmu nesieja. Nacionalinė kovos su terorizmu prokuratūra naujienų agentūrai AFP nurodė, kad jos nebuvo paprašyta pradėti tyrimo.

Saugumas turi būti itin svarbi tema per balandį įvyksiančius šalies prezidento rinkimus. Tikimasi, kad dabartinis prezidentas Emmanuelis Macronas juose sieks perrinkimo; pagrindiniai jo varžovai yra dešiniųjų ir kraštutinių dešiniųjų atstovai.

Policijos atstovai jau keli mėnesiai ragina vyriausybę užtikrinti geresnę policininkų apsaugą, bet ir patys policininkai yra kritikuojami dėl įtarimų rasizmu.

Paryžiaus policijos vadovas Didier Lallement'as gyrė „policininkų, ramiai reagavusių į... ataką, drąsą“.

Policijos profesinė sąjunga „Alliance“ sakė, kad užpuolikas buvo „prieš policiją nusiteikęs teroristas“, norėjęs nužudyti minėtus pareigūnus.

„Tai dar kartą parodo, kai Respublikos saugotojai rizikuoja savo gyvybėmis gatvėse, prie bažnyčių ar per kasdienį patruliavimą stotyje“, – nurodė sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius