Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje – nauji protestai prieš E.Macroną

Prancūzijos policijai šeštadienį vėl teko panaudoti ašarines dujas ir suimti dešimtis žmonių Paryžiuje, kur į gatves vėl išėjo tūkstančiai „geltonųjų liemenių“ protestuotojų.
Protestas Paryžiuje
Protestas Paryžiuje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Demonstrantai skandavo prieš policiją, prezidentą Emmanuelį Macroną ir jo pensijų sistemą nukreiptus šūkius. Prezidento inicijuota pensijų reforma Prancūzijoje jau sukėlė ilgiausią per kelis dešimtmečius transporto sistemos darbuotojų streiką.

Penktadienį E.Macronas ir jo žmona Brigitteturėjo būti trumpam skubiai išvesti iš teatro Paryžiuje, nes protestuotojai mėgino įsiveržti ir nutraukti pasirodymą.

Šeštadienį kaukiant sirenoms riaušių policijos pareigūnai dešimtimis furgonų važinėjo Prancūzijos sostinės gatvėse, kuriose žygiavo tūkstančiai protestuotojų. Policija skelbia, jog iki ankstyvos popietės buvo suimti 59 žmonės.

Policija taip pat sulaukė naujų kaltinimų smurtu po to, kai pasirodė AFPTV ir kitų žiniasklaidos priemonių padarytas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas jaunas vyras kruvinu veidu, kuris yra suimamas ir mušamas.

Ore sklindant ašarinėms dujoms, kaukėti jaunuoliai skandavo „revoliucija“ Bastilijos aikštėje, kur 1789 metais prasidėjo Prancūzijos revoliucija.

„Gatvės yra mūsų, – skandavo kai kurie protestuotojai. – Macronai, mes ateisime tavęs į tavo namus.“

Protestai šeštadienį įvyko šalies transporto sistemoje jau 45-ą dieną tęsiantis streikui, kuris sukėlė didžiulių problemų milijonams geležinkelių ir metro keleivių, ypač aplink Paryžių.

„Geltonųjų liemenių“ protestai Prancūzijoje prasidėjo dar 2018 metų lapkritį, tačiau vėliau juos sustiprino nepatenkintieji pensijų reformomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius