Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paryžius: B.Johnsonas parodė susidomėjimą idėja dėl platesnės Europos bendruomenės

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas sekmadienį vykusiose derybose su prancūzų lyderiu Emmanueliu Macronu parodė susidomėjimą Prancūzijos idėja sukurti platesnę Europos politinę bendruomenę už Europos Sąjungos ribų, pranešė Eliziejaus rūmai.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Prancūzijos prezidentas E.Macronas, kalbėdamas apie šią idėją, matė „daug entuziazmo“ iš savo kolegos brito, kuris vadovavo savo šalies išstojimui iš ES, sakė Eliziejaus rūmų atstovas spaudai.

Jis pridūrė, kad esant platesnei bendruomenei, Britanija galėtų „vėl įsitraukti“ į bloko reikalus.

Prancūzijos prezidentas praėjusį mėnesį pareiškė, kad prireiks „dešimtmečių“, kol tokia kandidatė kaip Ukraina įstos į ES, ir pasiūlė prie bloko sukurti platesnę politinę demokratinių valstybių bendruomenę.

Savo kalboje, kur pasisakė už ES sutarties pakeitimus siekiant toliau stiprinti ES federalinę integraciją, E.Macronas pareiškė, jog blokas, „atsižvelgiant į jo integracijos lygį ir ambicijas“, negali būti vienintelė Europos organizacinė institucija.

„Mūsų istorinė pareiga... sukurti tai, ką šiandien norėčiau apibūdinti kaip Europos politinę bendruomenę“, – tada kalbėjo Prancūzijos vadovas.

„Ši nauja Europos organizacija leistų demokratinėms Europos valstybėms... rasti naują erdvę politiniam bendradarbiavimui, saugumui, bendradarbiavimui energetikos, transporto, investicijų, infrastruktūros, žmonių judėjimo srityse“, – nurodė E.Macronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius