Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio sveikatos organizacija skelbia situaciją dėl koronaviruso – pandemija

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas paskelbė COVID-19 viruso protrūkį pandemija ir ragina viso pasaulio valstybes rasti, izoliuoti, tirti ir gydyti kiekvieną šios ligos atvejį, rašo interneto svetainė euronews.com.
Koronavirusas Kinijoje
Koronavirusas Kinijoje / „Scanpix“ nuotr.

„Nuo pradžių sakiau, kad šalys privalo į tai atsižvelgti vyriausybių, visuomenių lygiu, kurti, remiantis visa apimančia strategija, kaip užkirsti kelią infekcijoms, išgelbėti gyvybes ir sumažinti poveikį“ – sakė T.Adhanomas per spaudos konferenciją Šveicarijoje.

Pasak jo, visos šalys privalo rasti tinkamą balansą tarp sveikatos apsaugos, ekonominių ir socialinių sutrikimų mažinimo bei pagarbos žmogaus teisėms.

Trečiadienį pranešta apie 487 naujus koronaviruso atvejus. Ispanija pagal užsikrėtusiųjų skaičių pralenkė Prancūziją ir dabar pagal susirgimų skaičių yra antra šalis Europoje po Italijos.

Naujausiais duomenimis, daugiausia sergančių koronavirusu yra Kinijoje, iš kurios jis ir pradėjo plisti.

Nurodoma, kad užsikrėtusiųjų žmonių ten buvo 80 tūkst. 790. Mirusiųjų skaičius siekia 3 tūkst. 158, pasveikusių – 61 tūkst. 611.

„Scanpix“/AP nuotr./Koronaviruso epidemija plinta toliau.
„Scanpix“/AP nuotr./Koronaviruso epidemija plinta toliau.

Italijoje užfiksuoti 10 tūkst. 149 koronaviruso atvejai. 631 žmonės šioje šalyje nuo infekcijos mirė, kiek daugiau kaip tūkstantis – pasveiko.

Kaip rašo euronews.com, kitas susitarimo dėl prekybos tarp Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės derybų po „Brexit“ etapas greičiausiai bus atidėtas dėl koronaviruso grėsmės.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas, Angela Merkel, Emmanuelis Macronas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas, Angela Merkel, Emmanuelis Macronas

Naujienų portalas rašo, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel perspėjo, jog iki 70 proc. Vokietijos gyventojų gali būti užkrėsti koronavirusu.

Tačiau A.Merkel kritikavo Austrijos sprendimą uždrausti žmonėms, kurie neturi patvirtinimo, kad neserga COVID-19, įvažiuoti į šalį iš Italijos, sakydama, jog sienų uždarymas buvo netinkamas atsakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius