Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiligojęs Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas prisieks Kuboje?

Kubos ligoninėje po vėžio operacijos gulintis rinkimus laimėjęs Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas siekia kuo greičiau duoti prezidento priesaiką, tačiau yra smarkiai per silpnas, kad grįžtų į Venesuelą. Socialistų politikai, palaikantys H. havezą, siūlo jam prisiekti Kuboje.
Hugo Chavezas
Hugo Chavezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

H.Chavezas Venesuelos rinkimus laimėti spėjo, tačiau nespėjo prisiekti. Rinkimų kova vėl paguldė vėžininką į patalą ir draugiškoje Kuboje gruodį teko daryti dar vieną onkologinę operaciją.

Skatinant žmones eiti namo melstis už prezidento sveikatą, buvo nutrauktas net naujametis koncertas Karakase. Tačiau pats H.Chavezas kolkas televizijos ekranuose nesirodo.

Viceprezidentas, leidžiantis laiką Havanoje šalia savo vadovo, antradienį per Venesuelos valstybinę televiziją pasakojo apie tai, su kokia nežmoniška jėga H.Chavezas paspaudė jo ranką, taip tikindamas, kad jėgos Venesuelos prezidentui grįžta.

Tačiau akivaizdu, kad kol kas grįžti į tėvynę Venesuelos vadovas per silpnas, tad, kai kurių politikų nuomone, prezidento priesaiką H. Chavezas galėtų duoti Venesuelos ambasadoje Kuboje, kuri, tarptautinės teisės požiūriu, reprezentuoja Venesuelos teritoriją. Toks siūlymas kelia daug klausimų opozicijai ir politikos apžvalgininkams: jei H.Chavezas toks sunkus ligonis, ar jis gali prezidentauti iš viso?

„Manau, kad būtų neteisinga, jei prezidentas duotų priesaiką, tačiau paskui negalėtų tęsti darbo. Socialistų partijai, vyriausybei ir pačiam prezidentui reikia daugiau atsakomybės“, – teigia politikos analitikas Miguelis Angelas.

Pagal Venesuelos konstituciją, prezidentas turi prisiekti prieš Aukščiausiąjį teisingumo teismą, tad laikantis jos,  H. Chavezas turėtų grįžti į Venesuelą. Tačiau opozicija įtaria, kad socialistų partija galėtų siekti tiesiog nuskraidinti teisėjus į Kubą ir šitaip nenusižengti įstatymo raidei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius