Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiskiepyti nuo COVID-19 delsusi Estijos kultūros ministrė atsistatydina

Nuo COVID-19 pasiskiepyti delsusi Estijos kultūros ministrė Anneli Ott antradienį paskelbė atsistatydinanti, teigdama, kad negali įgyvendinti vyriausybės idėjų, reikalingų kultūros sričiai išsaugoti.
Anneli Ott
Anneli Ott / Postimees / Scanpix nuotr.

A.Ott buvo vienintelė premjerės Kajos Kallas kabineto narė, kritikuota už tai, kad nepasiskiepijo nuo koronaviruso ir dėl to negalėjo dalyvauti daugelyje svarbių renginių.

„Kultūros ministrės atsistatydinimas, kai ji jaučiasi negalinti pakankamai veiksmingai ginti kultūros sektoriaus interesų vyriausybėje, yra vienintelis galimas žingsnis. Linkiu Anneli Ott visokeriopos sėkmės ateityje“, – sakė K.Kallas.

„Manau, kad yra labai svarbu, kad kultūros sektorius veiktų produktyviai. Visada esu pasirengusi išklausyti šio sektoriaus atstovus ir jų problemas“, – pridūrė premjerė.

Paaiškindama savo sprendimą, A.Ott taip pat kalbėjo apie suvaržymų dėl COVID-19 neigiamą poveikį kultūros sričiai ir apie vyriausybėje kilusius nesutarimus dėl kompensacijų gyventojams.

„Kultūros sritis turėjo priimti labai svarbius sprendimus, todėl man buvo didžiulė garbė dirbti kartu su žmonėmis, kurie stengėsi išsaugoti kultūrinį gyvenimą“, – pabrėžė ji.

„Kiekvienas papildomas apribojimas darė vis didesnį poveikį nei tie, kurie buvo įvesti krizės pradžioje arba šį pavasarį“, – pridūrė A.Ott.

Anot jos, jei įvedami suvaržymai, valstybei taip pat reikėtų ištiesti pagalbos ranką ir kompensuoti tokių priemonių poveikį.

Atsistatydinanti ministrė pažėrė kritikos žmonėms, vadinusiems ją „antivaksere“, taip pat pareiškė, kad jau gavo pirmąją vakcinos dozę.

„Mano asmeninis sprendimas yra toks, kad negaliu toliau eiti kultūros ministrės pareigų šioje vyriausybėje, – sakė A.Ott. – Šią krizę turime įveikti kartu ir to negalime pasiekti klijuodami etiketes ir įžeidinėdami vieni kitus.“

Pasak A.Ott, ji būtų atidėjusi sprendimą vakcinuotis dar keliems mėnesiams, bet galiausiai žengė tokį žingsnį, nes griežtėjo vyriausybės įvesti suvaržymai.

Baigusi darbą vyriausybėje A.Ott sugrįš į parlamentą, todėl ją pavaduojančiam deputatui Andrei Korobeinikui teks palikti Rygikogą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius