Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 16 /14:59

Paryžiaus žudynių organizatorius Abdelis Hamidas Abaaoudas: „Žvalgyba mane žino“

Belgijos žiniasklaida skelbia, kad teisėsauga jau nustatė kruvinosios nakties Paryžiuje organizatorių. Tai – marokiečių kilmės Abdelis Hamidas Abaaoudas, gimęs 1987 metais Belgijoje, Briuselyje, Molenbeko rajone.
Abdelis Hamidas Abaaoudas
Abdelis Hamidas Abaaoudas / „Twitter“ nuotr.

Skelbiama, kad A.H.Abaaoudas į Siriją išvyko 2014 metais, sausio mėnesį, su savimi kartu pasiimdamas jaunesnįjį brolį Younesą. Jo tėvas Molenbyke iki šiol dirba parduotuvėje. Jis Belgijos žiniasklaidoje atsižadėjo savo sūnaus, kai šis išvyko į Siriją.

VIDEO: Paryžiaus žudynes organizavęs Abdelis Hamidas Abaaoudas

Įtariamo žudynių organizatoriaus šeima buvo paskelbusi apie jo žūtį Sirijoje, tačiau manoma, kad tai buvo tik gandas. Policija skelbia, kad A.H.Abaaoudas dalinosi „Islamo valstybės“ propagandiniais filmais ir žurnalais. Jis įtariamas anksčiau organizavęs išpuolius traukinyje bei bažnyčioje.

Manoma, kad nuo 2014 metų balandžio mėnesio jis buvo Sirijos Rakos mieste, vėliau Tabkoje, Deir ez Zore ir galiausiai Kobanėje.

A.H.Abaaoudas buvo Vervjė religinių ekstremistų gaujos Belgijoje vadeiva. Šios gaujos nariai buvo sulaikyti per reidą ir susišaudymą sausio mėnesį.

Pats A.Abaaoudas, 27 metų Belgijos pilietis, kuris esą vadovavo tai kuopelei ir buvo „Islamo valstybės“ kovotojas Sirijoje, tebėra laisvėje. IS anglų kalba leidžiamame žurnale „Dabiq“ jis tvirtino grįžęs į Siriją ir vėl prisidėjęs prie džihadistų.

Prancūzijos radijo stotis RTL praneša, kad jis įtariamas ne tik organizavęs, bet ir finansavęs teroro išpuolį Paryžiuje. Graikija jau pranešė, kad A.H.Abaaoudas kelis mėnesius buvo ieškomas jos teisėsaugos.

27 metų A.H.Abaaoudas vadinamas „vienu pavojingiausiu IS džihadistu“.

Apie „didelę ataką“ kalbėjo dar vasario mėnesį

„Islamo valstybės“ žurnalui „Dabiq“ A.H.Abaaoudas kalbėjo dar vasario mėnesį. „Kaip žinote, Belgija yra dalis kryžeivių koalicijos, atakuojančios Irako ir Šaamo brolius. Mes patyrėme daugybę išbandymų, praleidome daugybę mėnesių planuodami kelionę į Europą ... Padėdami Alacho galios patekome į Belgiją. Dabar turime ginklų ir laukiam galimybės atsilyginti kryžeiviams“, – pasakojo Paryžiaus žudynių organizatorius. „Žvalgyba mane žino, jie buvo mane sulaikę“, – pridūrė jis.

Tiesa, tuo metu šie jo žodžiai buvo neišklausyti. Interviu pasirodė praėjus kelioms savaitėms po policijos operacijos, išsklaidžiusios Vervjė radikalų gaują.

„Po reido jie sužinojo, kad aš buvau su broliais ir kad mes rengėmės operacijai. Jie susisiekė su viso pasaulio žvalgyba, kad mane suimtų. Jie ieško manęs visur ir suėmė brolius musulmonus Graikijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir Belgijoje, kad surastų mane“, – sakė A.H.Abaaoudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius