Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarėjas: D.Trumpas Davose pasakys, kad JAV nori laisvos, bet sąžiningos prekybos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas Davose susirinkusiam pasaulio elitui penktadienį pasakys, jog nori laisvos prekybos, tačiau ji turi būti „sąžininga ir abipusiškai naudinga“, pareiškė aukštas JAV administracijos pareigūnas.
Donaldas Trumpas Davose
Donaldas Trumpas Davose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie būsimą D.Trumpo kalbą Pasaulio ekonomikos forume kalbėjęs pareigūnas pažymėjo, kad JAV prezidentas pareikš pritariantis „siekiui kurti laisvas ir atviras rinkas“, tačiau pabrėš, kad jos turi būti kuriamos „sąžiningomis ir abipusiškai naudingomis sąlygomis“.

Pasak pareigūno, D.Trumpas taip pat gins savo siekį mažinti mokesčius ir reguliavimo mastą. Be to, jis paskelbs, kad „Amerika yra atvira verslui“.

JAV prezidentas, iki šiol nuolat skelbęs savo šūkį „Pirmiausia Amerika“, Pasaulio ekonomikos forume susirinkusius užsienio verslo lyderius bandys įtikinti, kad dabar yra geriausias laikas investuoti į Jungtines Valstijas.

Tačiau savo kalboje jis taip pat paminės, jog tikisi, kad kitos šalys laikysis įstatymų ir prekybos susitarimų, pažymėjo administracijos atstovas.

„Jungtinės Valstijos nebetoleruos tokių dalykų kaip intelektinės nuosavybės vagystės, priverstinis technologijų perdavimas ar pramonės subsidijos“, – pareiškė pareigūnas ir pridūrė, kad D.Trumpas taip pat kalbės apie būtinybę „remti“ dėl globalizacijos nuošalyje likusius ir „pamirštus vyrus ir moteris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius