-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame – Šiaurės Korėjos vado įbrolio nužudymas

Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong Uno netikras brolis Kim Jong Namas praėjusią savaitę buvo nužudytas Malaizijoje. Malaizijos pareigūnai jau sulaikė, kelis įtariamuosius, tačiau dalis jų vis dar slapstosi arba yra pabėgę iš šalies.
Kim Jong Namas televizijos reportaže
Kim Jong Namas televizijos reportaže / „Scanpix“/AP nuotr.

Kim Jong Namas buvo nužudytas Kvala Lumpūro tarptautiniame oro uoste, kai prie jo priėjusi moteris staiga papurškė neaiškaus skysčio. Šis veiksmas buvo užfiksuotas oro uosto salės vaizdo kamerų.

VIDEO: Vaizdo įraše užfiksuotas Šiaurės Korėjos vado įbrolio nužudymas

Pareigūnai jau sulaikė vieną Šiaurės Korėjos pilietį, Malaizijos pilietį, Vietnamo pilietę ir Indonezijos pilietę. Ieškomi dar keturi Šiaurės Korėjos piliečiai.

Šiaurės korėjietį policija įvardijo kaip Kvala Lumpūre gyvenantį IT specialistą 46 metų Ri Jong Cholą.

Pchenjanas pareikalavo, kad Kim Jong Namo kūnas būtų grąžintas, tačiau Malaizija pranešė, kad jis turės likti šalyje tol, kol pagal šeimos nario DNR mėginį bus nustatyta jo tapatybė.

Tai itin papiktino Pchenjaną, kuris apkaltino Kvala Lumpūrą, kad jis susimokė su „priešiškomis jėgomis“, kad būtų pakenkta Šiaurės Korėjos reputacijai.

Malaizija atšaukė savo pasiuntinį iš Pchenjano konsultacijoms ir taip pat iškvietė Šiaurės Korėjos ambasadorių Kvala Lumpūre, kuriam pareiškė, kad jo išsakyti kaltinimai „neturi jokio pagrindo“, rašoma Užsienio reikalų ministerijos išplatintame pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius