Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 07 11 /20:06

Paviešinti laiškai, kuriuose D.Trumpo sūnui siūloma H.Clinton kompromituojanti informacija

Vyriausiasis JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnus Donaldas Trumpas jaunesnysis šią savaitę atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre. Paaiškėjo, kad rinkimų kampanijos metu jo tėvui pagalbą siūlė Kremlius. D.Trumpo jaunesniojo „Twitter“ pasidalinti laiškai sufleruoja, kad D.Trumpas jaunesnysis tokią pagalbą priėmė itin entuziastingai.
Donaldas Trumpas jaunesnysis
Donaldas Trumpas jaunesnysis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2016 -ųjų birželio 3 dieną D.Trumpui jaunesniajam siųstas elektroninis laiškas nepalieka abejonių: vienas jo tėvo verslo partnerių susisiekė su aukšto rango pareigūnu iš Rusijos vyriausybės ir pasiūlė D.Trumpo kampanijai suteikti medžiagos, kompromituojančios varžovę Hillary Clinton.

„Šie dokumentai kompromituos H.Clinton ir jos sandėrius su Rusija bei bus labai naudingi tavo tėvui, – rašoma patikimo tarpininko laiške. – Tai akivaizdžiai yra labai aukšto lygio ir jautri informacija, tai yra Rusijos ir jos vyriausybės paramos D.Trumpui dalis.“

Jei būsimojo prezidento sūnus buvo nustebęs ar nepatenkintas siūlomos informacijos kilme, jis to visiškai neparodė.

„Man tai labai patinka, ypač jei tai būtų padaryta vėliau šią vasarą“, – nepraėjus nė keletui minučių atsakė D.Trumpas jaunesnysis.

Praėjus keturioms dienoms, tarpininkams atrašė siūlydamas ketvirtadienį Niujorke susitikti su „Rusijos vyriausybės teisininke“.

Tarpininkas: „Šie dokumentai kompromituos H.Clinton ir jos sandėrius su Rusija bei bus labai naudingi tavo tėvui. Tai akivaizdžiai yra labai aukšto lygio ir jautri informacija, tai yra Rusijos ir jos vyriausybės paramos D.Trumpui dalis“.

D.Trumpas jaunesnysis sutiko ir pridūrė norįs, kad susitikime dalyvautų D.Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas ir svainis Jaredas Kushneris. Ivankos Trump vyras J.Kushneris šiuo metu dirba prezidento patarėju.

Kokia tiksliai H.Clinton kompromituojanti informacija buvo siūloma, lieka neaišku. Taip pat nėra įrodymų, kad ji buvo susijusi su Rusijos vyriausybės įsilaužimu į Demokratų nacionalinio komiteto kompiuterius ir tūkstančių laiškų nutekinimu.

Tačiau žinoma, kad birželio 9 dieną su Kremliumi susijusi teisininkė Natalija Veselnickaja jau sėdėjo Donaldo Trumpo jaunesniojo biure.

JAV prezidento sūnus sekmadienį jau pripažino, kad jį domino H.Clinton kenkianti informacija, bet pranešime tikino, esą, N.Veselnickaja nieko įdomaus nepasakė.

„Twitter“ nuotr./Natalija Veselnickaja
„Twitter“ nuotr./Natalija Veselnickaja

„Jos (N.Veselnickajos – red.) pareiškimai buvo aptakūs, neapibrėžti ir neaiškūs. Ji nepateikė, net nepasiūlė jokių detalių. Greitai tapo aišku, kad ji neturi jokios reikšmingos informacijos“, – rašė D.Trumpas jaunesnysis.

Pati N.Veselnickaja tokius kaltinimus neigia.

„Niekada neturėjau jokios informacijos apie Hillary Clinton, kuri būtų galėjusi jai pakenkti“, – sakė teisininkė liepos 11 dieną portale „NBC News“ publikuotame interviu. Ji tikino nežinanti, kodėl D.Trumpas jaunesnysis, J.Kushneris ir P.Manafortas nusprendė, kad ji turi H.Clinton kompromituojančios medžiagos.

N.Veselnickajos teigimu, susitikimo metu P.Manafortas „nuolat naudojosi mobiliuoju telefonu, skaitė, užsiėmė kažkokiais savo reikalais“, o J.Kushneris iš kabineto išėjo praėjus 10 minučių nuo susitikimo pradžios.

Žinia apie laišką ir jo turinį neabejotinai sudomins ir specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrėjų komandą. JAV žvalgybos tarnybos yra nustačiusios, kad Rusija bandė pakreipti pernykščių prezidento rinkimų eigą D.Trumpo naudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius