Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pchenjanas tebesiekia denuklearizacijos, skelbia Šiaurės Korėjos žiniasklaida

Šiaurės Korėja tebėra įsipareigojusi savo pažadui atsikratyti branduolinio arsenalo ir pasiruošusi šiuo klausimu toliau derėtis su JAV, sakoma propagandos svetainės „Uriminzokkiri“ paskelbtame straipsnyje.
Šiaurės Korėjos vėliava
Šiaurės Korėjos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų tvirta pozicija – kad būtų užmegzti nauji dvišaliai (JAV ir Šiaurės Korėjos) santykiai, atsižvelgiant į naujųjų laikų reikalavimus, sukurtas ilgalaikis ir tvirtas taikos režimas Korėjos pusiasalyje ir būtų judama visiškos denuklearizacijos link“, – teigiama straipsnyje „Kelias denuklearizacijos link – mūsų nesvyruojanti pozicija“.

Pranešime priduriama, jog abi šalys sutarė tęsti „produktyvų dialogą“, siekdamos išspręsti klausimus, iškilusius per JAV ir Šiaurės Korėjos vadovų susikimą Hanojuje.

Vasario pabaigoje Vietnamo sostinėje įvyko antrasis amerikiečių prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimas, bet jis staiga buvo nutrauktas nepasirašius jokio susitarimo.

Nesutarimų kilo dėl Pchenjanui paskelbtų sankcijų. D.Trumpas po susitikimo pareiškė, kad šiaurės korėjiečiai reikalavo panaikinti visas galiojančias baudžiamąsias priemones. Tuo metu Šiaurės Korėjos diplomatijos vadovas tvirtino, jog Pchenjanas teprašė atšaukti dalį sankcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius