Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkias dienas Saudo Arabijai vadovaujantis karalius Salmanas jau stebėjo pirmąją egzekuciją

Saudo Arabijos vadovas pasikeitė, tačiau režimas – ne. Vos penkias dienas šaliai vadovaujantis karalius Salmanas jau stebėjo savo pirmąją egzekuciją. Nepaisant silpnų įrodymų, buvo nukirsta galva mokytojui Moussai al-Zahrani, kuris buvo apkaltintas seksualiniu mažamečių mergaičių užpuolimu, rašo „The Independent“.
Saudo Arabijos karalius Salmanas
Saudo Arabijos karalius Salmanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Egzekucija jam buvo įvykdyta praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Saudo Arabijoje apsilankė JAV prezidentas Barackas Obama. 

Nepaisant žmogaus teisių gynėjų prašymų ir gyventojų surengtų akcijų, vyrui buvo nukirsta galva. Jis buvo pripažintus kaltu dėl 2011 m. seksualinio mergaičių užpuolimo. M.al-Zahrani tvirtino esantis nekaltas. Jo byla susilaukė iki tol nematyto dėmesio socialiniuose tinkluose Saudo Arabijoje – grotažymė „Mes visi esame Moussa al-Zahrani“ tapo viena populiariausių šalyje.

Vyro artimieji teigia, kad jis buvo apkaltintas be pagrindo – net ir jį sulaikius buvo pranešta apie besitęsiančius nepilnamečių užpuolimus. 

Egzekuciją pasmerkė ir „Amnesty International“. Jos atstovas Sevagas Kechichianas sakė, ypatinga liūdna dėl to, jog mirties bausmė įvykdyta praėjus vos kelioms dienoms po to, kai naujasis šalies vadovas atsisėdo į karaliaus sostą.

Praėjusią savaitę Mekos mieste buvo įvykdyta vieša egzekucija moteriai, kuri pripažinta kalta dėl savo 7-erių metų dukters nužudymo. Tai buvo 10-oji mirties bausmė šiais metais. 2014 m. jų buvo įvykdyta 87.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius