Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios valstybės kurs savo tribunolą, kuriame bus teisiami Rytų Ukrainoje lėktuvą numušę teroristai

Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop pareiškė, kad po to, kai Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje Rusija blokavo tribunolo, skirto Malaizijos lėktuvą numušusių asmenų teismui, sukūrimą, penkios šalys gali imtis savarankiškų veiksmų, rašo unian.net.
Prorusiški teroristai
Prorusiški teroristai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Bishop teigimu, Australija, Belgija, Malaizija, Nyderlandai ir Ukraina, rimtai svarsto apie tokio tribunolo organizavimą. Jame turėtų būti nuteisti Malaizijos lėktuvo MH17 katastrofą sukėlę asmenys. Kaltė dėl šios tragedijos krinta ant Kremliaus remiamų Rytų Ukrainos separatistų.

„Yra daugybė galimybių ir aš galiu patvirtinti, kad tarptautinės teisės specialistai svarsto šį klausimą“, – aiškino J.Bishop. Australijos diplomatės manymu, tokiam tribunolui nereikėtų Jungtinių Tautų palaiminimo, o sprendimą priimtų penkių labiausiai nukentėjusių šalių atstovai.

Pasak jos, remiamasi precedentu, kai 1988 metų gruodžio mėnesį lėktuvo katastrofą Lokerbyje, Škotijoje, sukėlę ir 270 žmonių pražudę teroristai buvo teisiami Nyderlanduose.

J.Bishop teigimu, neatmetama galimybė, kad bus ir dar kartą bandoma pateikti Saugumo Tarybai rezoliuciją, kurią kartą jau blokavo Rusija. Australijos užsienio reikalų ministrė teigė, kad „niekas nepakeitė nuomonės, kad už prieš metus sukeltą katastrofą atsakomybė krinta ant Rusijos remtų separatistų pečių“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop
AFP/„Scanpix“ nuotr./Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius