Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Airiją ritasi įsiūčio banga: keturiolikmetę žiauriai nužudė du trylikamečiai paaugliai

Airijoje netyla kalbos apie praėjusiais metais žiauriai nužudytą keturiolikmetę Aną Kriegel. Kaip skelbia „The Guardian“, šią savaitę už jos nužudymą nuteisti du paaugliai, kurie nusikaltimo metu buvo metais už ją jaunesni. Tai, kad pagal įstatymą negalima atskleisti žudikų tapatybių dėl jų amžiaus, sukėlė įsiūčio bangą – anonimai socialiniuose tinkluose ėmė skelbti jų nuotraukas, grasinti berniukų šeimoms.
Anos Kriegel tėvai išvyksta iš teismo
Anos Kriegel tėvai išvyksta iš teismo / PA Wire/PA Images/Scanpix nuotr.

„The Guardian“ primena, kad vieną praėjusiųjų metų pavasario popietę 13 metų berniukas paskambino A.Kriegel į namus Dublino priemiestyje Lukane. Jis mergaitei turėjo džiugią naujieną: jo draugas, kurį paauglė buvo įsižiūrėjusi, nori su ja susitikti.

Ana labai nudžiugo – griebė džemperį ir per parką nusekė berniuką į apleistą ūkinį pastatą, kuriame jų laukė jo trylikametis draugas. Tai buvo spąstai.

Jos įsimylėjimo objektas buvo pasirengęs šiam momentui, jis atsigabeno tai, ką policija vėliau įvardijo „žudiko rinkiniu“: kaukė, juodos pirštinės, blauzdų apsaugos, antkeliai. Jo ginklai buvo ilga lazda ir cemento blokas.

Dabar 14 metų jau sulaukę berniukai tapo jauniausiais Airijos istorijoje asmenimis, nuteistais už nužudymą.

Ši byla, pažymi „The Guardian“, šokiravo Airijos visuomenę.

„Tai supurtė mūsų pamatinį įsivaizdavimą, kas yra vaikystė, nes nuteistieji už nusikaltimą patys yra vaikai“, – sakė klinikinės psichologijos lektorius Chrisas McCuskeris, dėstantis Korko universitetiniame koledže.

Ana turėjo mažai draugų, todėl jautėsi vieniša. Kontakto su bendraamžiais mergaitė ieškojo socialiniuose tinkluose, tačiau viskas baigėsi tuo, kad ji tapo patyčių auka. Visa tai dėl to, kad ji buvo kitokia: gimė Rusijoje, Sibire, ir buvo įvaikinta, buvo aukšta ir turėjo sveikatos sutrikimų. Dėl pašalinto auglio prastai veikė Anos trumpoji atmintis, klausa ir rega.

Nepaisant draudimo, žudikų tapatybės buvo paviešintos

Tačiau dabar pyktis socialiniuose tinkluose pakrypo į kitą – žudikų, pusę.

Teisėjas Paulas McDermottas, remdamasis teisės aktais, uždraudė atskleisti žudikų tapatybes.

Paauglys, kuris žiauriai nužudė ir panaudojo seksualinę prievartą, pavadintas „berniuku A“, o jo draugas, atvedęs Aną į apleistą pastatą – „berniuku B“. Abu jie kaltinimus neigia.

Tačiau tai tik dar labiau pakurstė įsiūtį: abiejų žudikų vardai ir pavardės buvo paskelbti „Facebook“, „Twitter“, jų šeimos susilaukė grasinimų.

„Berniuko B“ advokatas paskelbė, kad po viso šito jo šeima turėjo pasislėpti. Tad detektyvams, kurie tyrė nužudymo bylą, dabar tenka aiškintis, kas paskelbė tapatybes – už tai gresia iki trejų metų nelaisvės.

Dviejų berniukų teismas truko septynias savaites.

„Berniukas A“ aplinkiniams neatrodė galintis įvykdyti tokį nusikaltimą. Mokytojai jį įvardijo kaip mandagų ir inteligentišką, jis yra iš stabilios viduriniosios klasės šeimos.

Tačiau po nužudymo policija jo įrenginiuose rado daugiau kaip 12 tūkst. pornografinių nuotraukų, o paieškos laukelio istorijoje – kankinimo metodų ir apleistų vietų Lukane paieškas.

„Berniukas B“ detektyvams pasakojo, kad mėnesį prieš nužudymą „Berniukas A“ prie jo priėjo ir paklausė, ar jis nenorėtų ko nors nužudyti. Esą vėliau „Berniukas A“ jam atvirai pasakė, kad ketina nužudyti Aną Kriegel.

Prokurorų teigimu, Ana kovojo už savo gyvybę. Prisiekusiesiems buvo parodytas cemento blokas ir metro ilgio lazda, aptaškyti Anos krauju.

„Berniukas A“ neigė žudęs mergaitę net tada, kai teisėsauga jo namuose rado „nužudymo rinkinį“, o ant jo batų – Anos kraujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius