Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per antskrydžius Sirijoje žuvo penki Iraną remiantys kovotojai

Per neatpažintų lėktuvų antskrydžius Sirijos rytinėje Deir Ezoro provincijoje netoli Irako sienos žuvo penki Iraną remiantys kovotojai, sekmadienį pranešė Britanijoje įsikūrusi konfliktą stebinti organizacija.
Turkijos kariai Sirijoje
Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Iranas Sirija

Vėlų šeštadienio vakarą įvykę antskrydžiai buvo nukreipti į „Irano pajėgų ir jų sąjungininkų pozicijas“ Albukamalo miesto pakraštyje, nurodė Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR).

„Žuvo penki ne sirų kovotojai“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas. Jis negalėjo patvirtinti žuvusiųjų tautybių.

Pasak jo, šioje teritorijoje prie Eufrato upės vakarinių krantų yra susitelkę Sirijos režimo kariai, Irano pajėgos ir Teheraną remiantys kovotojai, dalis kurių yra iš Irako.

Rytiniuose Eufrato krantuose yra išsidėstę JAV vadovaujamos koalicijos pajėgos ir jos remiami kurdai, kovojantys su grupuote „Islamo valstybė“.

Koalicija anksčiau vykdydavo antskrydžius prieš režimą remiančius kovotojus, tačiau paneigė prisidėjusi prie šeštadienio atakų.

Naujienų agentūrai AFP sekmadienį koalicija nurodė, kad „nevykdė jokių smūgių Sirijoje 2019 metų gruodžio 7 dieną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius