Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per gaisrų Graikijos migrantų stovykloje žuvo afganistanietė

Per gaisrą migrantų stovykloje Graikijos Lesbo saloje žuvo viena 27 metų afganistanietė, užsiliepsnojus konteineriui, kuriame ji gyveno, ketvirtadienį pranešė policija.
Migrantų stovykla Lesbo saloje
Migrantų stovykla Lesbo saloje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pareigūnų, trijų vaikų motinos gyvybę pasiglemžęs gaisras kilo apytiksliai 2 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku „Kara Tepe“ stovykloje, esančioje netoli salos pagrindinio uostamiesčio Mitilėnės.

Aukos vyrui pavyko ištraukti iš konteinerio tris vaikus, tačiau mėgindamas išgelbėti savo žmoną jis neteko sąmonės, pranešė viešoji televizija ERT.

Pranešime sakoma kad gaisras veikiausiai kilo susprogus dujų balionui, naudotam patalpai šildyti.

Nevyriausybinių organizacijų duomenimis, „Kara Tepe“ stovykloje gyvena apie 1 324 žmonės. Dugelis jų priklauso pažeidžiamoms šeimoms.

Nelaimė įvyko vos kelios valandos iki Europos komisarų Margaričio Schino ir Ylvos Johansson, atsakingų už imigracijų, atvykimo į Atėnus, kur jie vėliau aptarė Graikijos migracijos krizę.

„Padėtis yra labai rimta, ir mes turime rasti sprendimą“, – po pasitarimo su Graikijos ministru pirmininku Kiriaku Micotakiu pareiškė Y.Johansson, informavo naujienų agentūra ANA.

Šiemet Graikija tapo pagrindiniu prieglobsčio prašytojų, atvykstančių iš kaimyninės Turkijos, išsilaipinimo Europoje tašku.

Keturiose Graikijos salose esančiose stovyklose, skirtose priimti 6 300 žmonių, šiuo metu apgyvendinti net 37 tūkst. atvykėlių.

Atėnai, kurie neseniai apsunkino prieglobsčio procedūrą, yra pažadėję perkelti iš stovyklų salose į šalies žemyninę dalį apie 20 tūkst. žmonių.

Graikija tebereikalauja, kad kitos Europos Sąjungos šalys irgi prisiimtų atsakomybę už prieglobsčio prašytojus. Graikų vyriausybė taip pat nori parengti naują planą, kuris leistų siųsti atgal į Turkiją migrantus, neatitinkančius prieglobsčio suteikimo kriterijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius