Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per ginkluotą išpuolį Ekvadoro uoste Gvajakilyje žuvo 10 žmonių

Naktį per ginkluotą išpuolį Gvajakilyje, pagrindiniame Ekvadoro uostamiestyje ir ekonomikos centre, kuriame dėl didėjančio smurto, siejamo su narkotikų prekyba, paskelbta nepaprastoji padėtis, žuvo dešimt žmonių, sekmadienį pranešė policija.
Ekvadoro kariai prie kalėjimo
Ekvadoro kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ekvadoras

Per išpuolį, įvykdytą šeštadienį apie vidurnaktį, „iš viso žuvo 10 žmonių“, žurnalistams per susirašinėjimo programėlę „WhatsApp“ pranešė vietos policijos pareigūnas.

Šiurpus išpuolis, kurį vienas liudininkas apibūdino kaip šaudymą, įvyko mechanikos dirbtuvėse miesto pietvakariuose. Ant šaligatvio kraujo balose buvo galima išvysti gulinčius kūnus, žmonės verkė ir apkabino vieni kitus, o policija aptvėrė teritoriją, matė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Ekvadoro generalinė prokuratūra socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad pradėjo „preliminarų tyrimą dėl 10 žmonių nužudymo po šeštadienio naktį įvykdyto ginkluoto išpuolio... Dar du žmonės sužeisti“.

Vietos policija taip pat patvirtino žuvusiųjų skaičių Gvajakilyje, kuris tapo vienu iš vis kruvinesnių šalies teritorinio karo tarp konkuruojančių narkotikų prekeivių gaujų centrų.

Dėl savo vietos Ramiojo vandenyno pakrantėje šis uostamiestis yra strateginis narkotikų siuntų į Jungtines Valstijas ir Europą taškas.

Ši žmogžudystė yra naujausias smurto protrūkis, įskaitant su gaujomis ir karteliais susijusias žmogžudystes, daugybę riaušių ir žudynių kalėjimuose, pareigūnams kovojant su gaujomis ir konfiskuojant narkotikus.

Vienas naujausio išpuolio liudininkas, prašęs neviešinti jo tapatybės, AFP sakė, kad „įvyko susišaudymas“ toje vietoje, kur keli žmonės gėrė, kai grupė užpuolikų „atvažiavo motociklais ir atėmė čia buvusių žmonių gyvybes“.

Policija dar nepranešė apie jokius suimtus asmenis.

Nuo balandžio 1 dienos Gvajakilyje įvesta nepaprastoji padėtis, leidžianti kariuomenei mobilizuotis gatvėse ir įvesti komendanto valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius