-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Izraelio antskrydį Sirijoje žuvo trys žmonės

Per Izraelio pajėgų antskrydį Sirijos šiaurėje žuvo bent trys žmonės ir buvo padaryta materialinės žalos Alepo oro uostui, trečiadienį pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
Izraelio pajėgos
Izraelio pajėgos / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Sirija

Izraelio pajėgos Alepo oro uostui smogė antrą kartą per savaitę.

Per antradienį vakare surengtus smūgius buvo apgadintas antro pagal dydį Sirijos oro uosto pagrindinis kilimo ir tūpimo takas, kuris tapo netinkamas naudoti, pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi SOHR informavo, kad vienu iš antskrydžio taikinių buvo oro uosto teritorijoje esantis sandėlis, naudojamas su Iranu siejamų kovotojų.

„Trys žmonės žuvo ir dar penki buvo sužeisti“, – nurodė organizacija ir pridūrė, kad iš viso buvo paleistos šešios raketos.

Informacijos apie aukų tapatybę ar pilietybę kol kas negauta.

Nuo 2011 metų, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelis surengė šimtus antskrydžių prieš savo šiaurinę kaimynę, taikydamasis į vyriausybės karius, juos remiančias Irano pajėgas ir Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ kovotojus.

Nors Izraelis retai komentuoja pavienius smūgius, jis pripažino įvykdęs šimtus antskrydžių. Jų, žydų valstybės kariškių teigimu, reikia siekiant užkirsti kelią jos nesutaikomam priešininkui Iranui įsitvirtinti regione.

Rugpjūčio 31-ąją per Izraelio smūgį Alepo oro uostui jo kilimo ir tūpimo take buvo išmušta duobė, taip pat apgadinti šalimais esančio asfaltuoto kelio atkarpa ir statinys karinėje aerodromo pusėje.

Privati Sirijos oro bendrovė „Cham Wings“ netrukus po antradienio antskrydžio paskelbė, kad visi jos orlaivių skrydžiai į Alepą ir iš jo bus nukreipti į sostinę Damaską, esantį už maždaug 300 km į pietus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius