Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 15 /16:06

Nufilmuota: per posėdį kaimo tarybos narys susprogdino tris granatas

Ukrainos nacionalinė policija pranešė, kad penktadienį Užkarpatės Kereckio kaimo tarybos pastate per tuo metu vykusį posėdį susprogdino tris granatas. Teigiama, kad per sprogimą buvo sužeisti 26 žmonės, o gydytojai kovoja dėl sprogdintojo gyvybės.
Kadras iš vaizdo įrašo
Kadras iš vaizdo įrašo / Kadras iš vaizdo įrašo

Pasak ukrainiečių žiniasklaidos apie incidentą pranešta 11.37 val.

Pranešama, kad pirminiais duomenimis per sprogimą žuvo vienas žmogus, pats sprogdintojas, ir dar 11 žmonių buvo sužeisti.

Vėliau šis skaičius atnaujintas ir nurodyta, jog nukentėjo 26 asmenys, o 6 iš jų būklė itin sunki. Taip pat įvardinta, kad granatas susprogdinęs deputatas atsidūrė reanimacijoje.

VIDEO: Užkarpatės deputatas per tarybos posėdį susprogdino granatas

„Gydytojai atlieka granatas susprogdinusio vyro gaivinimo priemones“, – pridūrė policija.

Nacionalinė policija taip pat pasidalijo vaizdo įrašu iš Kereckio kaimo tarybos pastate vykusio posėdžio, kuriame matyti, kaip minimas deputatas įeina į patalpą ir po kiek laiko, stovėdamas prie durų, iš kišenių išsitraukia dvi granatas, kurias tiesiog numeta ant grindų.

Nacionalinė policija pranešė, kad incidentą priskyrė teroro aktui.

Pasak Užkarpatės žurnalisto Vitalijaus Hlaholos, kalbėjusio su naujienų agentūra „Unian“, sprogdintojas yra Kereckio kaimo tarybos narys iš partijos „Liaudies tarnas“, gyvenantis Kušnyčios kaime.

„Dabar žinoma, kad sprogdintojas yra gyvas“, – pažymėjo jis.

Žurnalistas pridūrė, kad kaimo tarybos posėdyje buvo svarstomas 2024 m. biudžeto tvirtinimas.

Spėjama, kad sprogdinimą įvykdęs tarybos narys, vėliau įvardintas kaip Serhijus Batrinas, galėjo pasipiktinti kai kuriais biudžeto klausimais.

Teigiama, kad prieš incidentą deputatas pareikalavo paskelbti šių metų biudžeto ataskaitą, o tada priimti 2024 m. finansinį dokumentą, susirašinėjimo platformoje „Telegram“ skelbia kanalas „Zakarpattyjskaja 24“.

Pasak šaltinio, S.Batrinas taip pat „susiginčijo su kolegomis dėl 50 proc. priemokos skyrimo ir 100 proc. mėnesinės premijos skyrimo kaimo seniūnui karo metu“.

Žurnalistai pridūrė, kad šis klausimas tikriausiai supykdė tarybos narį, nes jis iš pradžių nenorėjo pripažinti kaimo tarybos vadovo darbo patenkinamu.

“...Tačiau kolegos nesutiko su jo pretenzijomis ir argumentais. Vyras išėjo su kitu pavaduotoju ir po dviejų minučių grįžo vienas su trimis granatomis, kurias numetė ant grindų...“, – pažymėjo kanalas.

Anksčiau S.Batrinas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame aptarė, kaip „karpomas“ vietos biudžetas, ir paragino žmones nelikti abejingais ir ginti savo teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius