Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per kibernetinę ataką prieš JK antidopingo agentūrą duomenų pavogta nebuvo

Jungtinės Karalystės antidopingo agentūra (UKAD) pirmadienį nuramino atletus, kad kompiuteriniams įsilaužėliams praeitą savaitgalį atakavus šios institucijos sistemas sportininkų asmens duomenų nebuvo pavogta.
Programišius
Per kibernetinę ataką prieš JK antidopingo agentūrą duomenų pavogta nebuvo / 123rf.com nuotr.

Tikėtina, kad dėl šios atakos bus įtariama Rusijos kibernetinio šnipinėjimo grupė, žinoma kaip „Fancy Bears“.

Anksčiau šiai grupei keletą kartų pavyko įsilaužti į sportą kontroliuojančių institucijų kompiuterines sistemas. Jos taikiniais yra tapusios tokios organizacijos, kaip Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) ir Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF).

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Bradley Wigginsas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Bradley Wigginsas

Per programišių atakas paaiškėjo, kad įžymiam britų dviratininkui Bradley Wigginsui buvo suteikta leidimų vartoti draudžiamus preparatus terapiniam vartojimui (TUE).

Penkis kartus olimpiniu čempionu tapusiam sportininkui buvo suleista kortikosteroido triamcinolono prieš tris jo svarbiausias pergales 2011, 2012 ir 2013 metais įvykusiuose lenktynėse; taip pat prieš 2012 metų „Tour de France“ lenktynes, kurias jis irgi laimėjo.

TUE yra gydytojų ir WADA išduodamas leidimas vartoti uždraustus vaistus gydymo tikslais.

„Savaitgalį Jungtinės Karalystės antidopingo agentūra sužinojo apie kibernetinę ataką, veikiančią mūsų sistemas. Galime patvirtinti, kad nebuvo prarasta arba pavogta jokių duomenų“, – sporto naujienų agentūrai „Press Association Sport“ pateiktame pareiškime sakė UKAD atstovas.

„Ėmėmės visų būtinų veiksmų padėčiai ištirti ir išspręsti. Nebuvo padaryta poveikio jokiai pagrindiniai veik;ai, įskaitant mūsų tyrimų programą. (...) Esame patenkinti, kad mūsų kibernetinio saugumo lygis tinkamas. Taip pat nuolat atnaujiname savo sistemas ir priemones, siekdami užtikrinti, kad jie atitiktų labai aukštus reikalavimus“ – rašoma pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius