Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pro langą išmestas kirgizų žurnalistas Pavliukas mirė Almatos ligoninėje

Pro langą išmestas Kirgizijos žurnalistas Genadijus Pavliukas neatgavęs sąmonės antradienį mirė vienoje Almatos ligoninių, pranešė pareigūnai.
Almata
Almata / „Scanpix“ nuotr.

„G.Pavliukas, būdamas komos būklės, mirė šiandien rytą, neatgavęs sąmonės“, – sakė miesto Vidaus reikalų departamento Spaudos tarnybos atstovas.

Nepriklausomą žurnalistą G.Pavliuką surištomis rankomis ir kojomis praėjusį trečiadienį, gruodžio 16 dieną, nežinomi asmenys Almatoje išmetė iš gyvenamojo namo šešto aukšto. Jis sunkios būklės buvo vienoje miesto klinikų.

Miesto Vidaus reikalų departamentas dėl pasikėsinimo į žurnalistą iškėlė baudžiamąją bylą ir atlieka tyrimą.

G.Pavliukas įvairų laiką vadovavo Kirgizijoje keliems interneto projektams, laikraščių „Argumenty i fakty“, „Komsomolskaja pravda“ atstovybėms Kirgizijoje, pastaruoju metu dirbo užsienio leidiniams, tarp jų Kazachstano leidiniams, taip pat kuravo vieną žinomo Kirgizijos gydytojo narkologo Ženišbeko Nazaralijevo projektą internete.

Kirgizijos opoziciją pribloškė tai, kad buvo užpultas G.Pavliukas. Žurnalisto užpuolimą jie pavadino teroro aktu.

Opozicinės politinės partijos „Tėvynė“ lyderis Omurbekas Tekebajevas, su kuriuo G.Pavliukas bendradarbiavo daugiau nei pusę metų ir ketino leisti to paties pavadinimo partijos laikraštį internete, anksčiau sakė maęs, kad tai, kas nutiko G.Pavliukui, yra „pasikėsinimas nužudyti, kuris susijęs su žurnalisto politine ir profesine veikla“.

Politikas išsakė nuomonę, kad į Almatą žurnalistas nuvažiavo su reikalais, susijusiais su jų bendro projekto finansavimu, bet „tikriausiai investuotais dėjosi tie, kurie įvykdė pasikėsinimą“.

O.Tekebajevas mano, kad su pasikėsinimu į G.Pavliuką yra susijusi grupė, „palaikanti ryšius su veikiančia Kirgizijoje valdžia, kurios interesus jis užkliudė, o į Almatą jį išviliojo, kad nukreiptų nuo savęs įtarimą“.

„Tai buvo visos opozicijos bauginimo aktas“, – sakė O.Tekebajevas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius