Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per mirtininko sprogdinimą Egipto Sinajaus pusiasalyje žuvo 7 žmonės

Egipto šiauriniame Sinajaus pusiasalyje per paauglio surengtą sprogdinimą antradienį žuvo keturi egiptiečių saugumo pajėgų nariai ir trys civiliai, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Egipto policija
Egipto policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„15-metis mirtininkas sprogdintojas susisprogdino“ prie policijos nuovados Šeich Zuveido mieste, sakoma ministerijos pranešime. Per incidentą žuvo septyni žmonės, o dar 26 buvo sužeisti.

Atsakomybę už sprogdinimą prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), paskelbęs pareiškimą socialiniuose tinkluose.

Egiptas jau daug metų kovoja su islamistų kovotojais, tačiau sukilėliai labai suaktyvėjo po islamiškų pažiūrų prezidento Mohamedo Mursi nuvertimo 2013 metais, į valdžią atėjus tuometiniam gynybos ministrui Abdel Fattahui al Sissi.

Praėjusių metų vasarį šalies saugumo pajėgos pradėjo didžiulio masto operaciją prieš kovotojus šiame pusiasalyje ir Vakarų dykumoje palei menkai saugomą sieną su Libija. Ten Egiptas dislokavo dešimtis tūkstančių karių ir policijos pajėgų pareigūnų. Saugumo pajėgoms padeda naikintuvai, kariniai sraigtasparniai, kariniai laivai ir tankai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius