Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per muštynes Kalė uoste peršauti keturi migrantai

Šiauriniame Prancūzijos Kalė uoste per maisto davinių dalybas ketvirtadienį kilo dvejos muštynės. Migrantai kovėsi naudodami lazdas, akmenis ir metalinius strypus. Mažiausiai keturi jauni atvykėliai buvo peršauti.
Lazdomis ginkluoti migrantai Kalė gatvėse
Lazdomis ginkluoti migrantai Kalė gatvėse / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo news.sky.com, kol kas nėra aišku, kokiomis aplinkybėmis migrantai buvo sužaloti, bet vienas, šūviu sužeistas į galvą, kovoja dėl savo gyvybės.

Liudininkų teigimu, dviejuose atskiruose konfliktuose susigrūmė maždaug 200 atvykėlių iš Eritrėjos ir apie 30 migrantų iš Afganistano. Vieną iš konfliktų policijos pareigūnai malšino apie dvi valandas.

Naujienų agentūra AFP pranešė, kad keturi peršautieji yra maždaug 16–18 metų migrantai iš Eritrėjos. Visi jie nugabenti į ligoninę. Kas juos peršovė, kol kas nėra aišku. Kitų šaltinių teigimu, šūviais sužeistųjų yra net penki, o keturi iš jų yra kritinės būklės.

„La Voix Du Nord“ perpasakoja vietos gyventojus, teigiančius, kad per muštynes, kuriose naudoti metaliniai strypai, buvo sužeista per dešimt žmonių. Kai kuriems sudaužytos galvos.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Gerard'as Collomb'as tviteryje paskelbė ketvirtadienio vakarą vyksiantis į Kalė „po šių rimtų incidentų“.

Nors daugiau nei prieš metus Kalė buvo išardyta liūdnai pagarsėjusi „džiunglėmis“ vadinta migrantų stovykla, prie uosto liko keli šimtai atvykėlių, laukiančių progos patekti į Didžiąją Britaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius