Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per plauką nuo lėktuvo katastrofos: du vyrai į tragišką „Ethiopian Airlines“ skrydį nespėjo

Sekmadienį pasaulį sukrėtė dar viena aviakatastrofa – praėjus vos šešioms minutėms nuo pakilimo nukrito oro bendrovės „Ethiopian Airlines“ lėktuvas „Boeing 737“, tragedija nusinešė 157 žmonių gyvybes.
„Ethiopian Airlines“ lėktuvo „Boeing 737“ nuolaužos
„Ethiopian Airlines“ lėktuvo „Boeing 737“ nuolaužos / „Scanpix“/AP nuotr.

Laineris, sekmadienį ryte pakilęs iš Adis Abebos skristi į Kenijos sostinę Nairobį, po šešių minučių nukrito ties Debre Zejito miesto, dar žinomo kaip Bišoftu, esančio maždaug už 50 km į pietus nuo sostinės.

Per katastrofą žuvo visi 157 keleiviai ir įgulos nariai, aukos yra iš daugiau kaip 30-ies šalių: tarp jų yra 32 Kenijos piliečiai, 18 kanadiečių ir 7 britai. Jungtinės Tautos taip pat pranešė, kad aviakatastrofa nusinešė mažiausiai 21 JT darbuotojo gyvybę, žuvo ir keletas su šia organizacija bendradarbiavusių žmonių.

Vis tik dviem žmonėm siaubingos aviakatastrofos išvengti pavyko – į lėktuvą per laimingą atsitiktinumą jie nespėjo, rašo BBC.

Pavėlavo dvi minutes

Graikas Antonis Mavropoulos savo „Facebook“ paskyroje pasakojo prie vartų į lėktuvą atbėgęs praėjus vos dviem minutėm nuo jų uždarymo.

„Buvau labai piktas, nes oro uosto darbuotojai man nė kiek nepadėjo spėti į lėktuvą“, – savo laimingą dieną prisiminė A.Mavropoulos, Tarptautinės kietųjų atliekų asociacijos prezidentas.

„Facebook“ įraše, pavadintame „Mano laiminga diena“, graikas pasakoja, kad jam iš karto buvo pasiūlytas kitas skrydis į Nairobį, o apie įvykusią aviakatastrofą jis sužinojo tik tuomet, kai buvo sustabdytas jau ruošiantis lipti į kitą lėktuvą.

A.Mavropoulos apklausai buvo nuvežtas į policijos nuovadą, ten vienas pareigūnas pasakė, kad jis buvo vienintelis keleivis, užsiregistravęs į skrydį, bet į lėktuvą taip ir neįlipęs. Savo „Facebook“ įraše įlaipinimo kortelės nuotrauka pasidalinęs graikas pasakojo, kad pareigūnas jam patarė melstis dievui ir dėkoti už tokį stebuklą.

Policijos nuovadoje buvo patikrinta A.Mavropoulos tapatybė, pareigūnai taip pat vyrą apklausė, kodėl jis neįlipo į lėktuvą ir kur keliavo. A.Mavropoulos Nairobyje turėjo dalyvauti Jungtinių Tautų rengiamuose aplinkos programos renginiuose.

„Esu dėkingas ir laimingas, kad išgyvenau ir kad turiu daug draugų, kuriems rūpiu ir kurių meilę po šio įvykio pajutau“, – sakė A.Mavropoulos.

Nespėjo dėl atidėto skrydžio

Kitas „Ethiopian Airlines“ katastrofą išgyvenęs laimingasis – Ahmedas Khalidas. Jis keliavo jungiamuoju skrydžiu iš Dubajaus ir į „Ethiopian Airlines“ lėktuvą nespėjo, nes buvo atidėtas jo pirmojo kelionės etapo skrydis. A.Khalidui buvo paskirtas vėlesnis į Nairobį skraidinęs lėktuvas. Vis tik atvykęs į oro uostą jis sužinojo, kad skrydis atidėtas.

„Visi keleiviai sėdėjome ir laukėme, klausinėjome darbuotojų, kas vyksta, tačiau niekas mums nieko nesakė. Galiausiai pora žmonių savo telefonuose perskaitė, kad pirmasis lėktuvas, kuris buvo ką tik išskridęs, praėjus vos šešioms minutėms nuo pakilimo, nukrito“, – pasakojo A.Khalidas.

Atskrendančio A.Khalido, Nairobio oro uoste laukė jo tėvas, tik perskaitęs naujieną apie lėktuvo katastrofą, jis jau buvo spėjęs pagalvoti, kad ką tik neteko savo sūnaus.

„Aš buvau ištiktas šoko, tačiau, laimė, netrukus man paskambino sūnus ir pasakė, kad tuo lėktuvu jis neskrido. Nepaprastai apsidžiaugiau“, – pasakojo A.Khalid tėvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius