-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 11 /15:54

Potvynių aukų skaičius Indijoje padidėjo iki 144

Indijos valdžia sekmadienį pranešė apie didelio masto gelbėjimo ir pagalbos operaciją, šalies pietuose ir vakaruose potvynio aukų skaičiui išaugus iki 144 ir potvyniams atkirtus kelius. Itin turistų mėgstama pietinė Keralos valstija nukentėjo labiausiai: čia jau žuvo mažiausiai 67 žmonės.
Purvo nuošliauža
Purvo nuošliauža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mažiausiai 165 tūkst. žmonių perkelta į 1 318 pagalbos stovyklų keturiolikoje valstijos rajonų“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas aukšto rango Keralos policijos pareigūnas.

Jo teigimu, prastos oro sąlygos ir pažeista infrastruktūra sunkina gelbėjimo ir pagalbos suteikimo darbus, kurie jau įtraukė vietos gelbėjimo tarnybų pareigūnus, sausumos, laivyno ir oro pajėgas.

Aukų skaičius padidėjo iki kaimyninėje Karnatakos valstijoje, kur jau patvirtinta, jog žuvo mažiausiai 34 žmonės.

„Dar mažiausiai 14 žmonių yra dingę. Mes išgelbėjome apie 480 tūkst. žmonių, daugiau nei 50 tūkst. gyvūnų ir įrengėme apie 1 100 pagalbos stovyklų, kuriose yra per 300 tūkst. žmonių“, – AFP nurodė Karnatakos valdžios atstovas.

Jo teigimu, mažiausiai 136 keliai ir greitkeliai visoje valstijoje yra arba pažeisti arba visiškai atkirsti potvynių vandens.

„Tai yra precedento neturinti situacija. Mes tikimės, kad vanduo nuslūgs per ateinančias keturias ar penkias dienas, jeigu nebus daugiau lietaus“, – sakė jis.

Mažiausiai 27 žmonės žuvo Maharaštros valstijoje, kur pastarosiomis dienomis buvo apsemti keli svarbūs miestai, skelbia vietos spauda.

Taip pat mažiausiai 16 žmonių žuvo Indijos ministro pirmininko Narendros Modi gimtojoje Gudžarato valstijoje.

Per liūčių sezoną Indijoje kiekvienais metais žūsta šimtai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius