Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per susirėmimus pasienyje nuo Izraelio ugnies žuvo palestinietis

Per penktadienį prie Gazos ir Izraelio sienos atsinaujinusias demonstracijas ir susirėmimus nuo Izraelio ugnies žuvo palestinietis, pranešė islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamo palestiniečių anklavo Sveikatos ministerija.
Izraelio kariai prie sienos su Gazos Ruožu
Izraelio kariai prie sienos su Gazos Ruožu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvidešimtmetis Saharas Othmanas (Saharas Otmanas) Izraelio karių buvo mirtinai pašautas į krūtinę netoli Rafos miesto pietinėje Gazos Ruožo dalyje, nurodoma ministerijos paskelbtame pranešime.

Palestiniečiai į įvairiose pasienio vietose kas savaitę rengiamas demonstracijas renkasi nuo 2018 metų kovo.

Protestuotojai reikalauja, kad Gazos Ruožo gyventojams būtų leista sugrįžti į teritoriją, iš kurios jie arba jų šeimų nariai pabėgo per 1948 metų karą, kilusį įkūrus Izraelio valstybę. Jie taip pat protestuoja prieš Izraelio vykdomą alinančią Gazos blokadą.

Izraelis savo ruožtu kaltina Gazos Ruožą valdantį islamistų judėjimą „Hamas“ manipuliuojant protestais ir siunčiant demonstrantus kaip priedangą savo išpuoliams vykdyti.

Tuo tarpu ministerija taip pat pranešė, jog per penktadienio demonstracijas buvo pašauti ir sužeisti dar 32 palestiniečiai.

Izraelio karinių pajėgų atstovas pareiškė, jog įvairiose pasienio vietose susirinko maždaug 7 tūkst. „riaušininkų ir demonstruotojų“. Dalis jų į karius svaidė akmenis ir sprogmenis.

Nuo protestų pradžios nuo izraeliečių ugnies Gazoje žuvo mažiausiai 309 palestiniečiai, dauguma jų – per demonstracijas. Per tą pat laikotarpį gyvybių neteko aštuoni žydų valstybės piliečiai.

Nesutaikomi priešininkai „Hamas“ ir Izraelis nuo 2008 metų kariavo tris karus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius