-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per susirėmimus prie Izraelio sienos nušauti du Gazos palestiniečiai

Izraelio kariai per penktadienį įvykusius susirėmimus prie Izraelio ir Gazos sienos nušovė du palestiniečius, įskaitant nepilnametį, pranešė islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamos teritorijos sveikatos ministerija. Ministerijos atstovas spaudai Ashrafas al-Qudra pareiškė, kad netoli Gazos ruožo Chan Juniso miesto buvo nušautas į galvą maždaug 13 metų amžiaus paauglys. Berniuko vardo ir tikslaus amžiaus jis nenurodė.
Protestuojantys palestiniečiai
Protestuojantys palestiniečiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Agentūros AP duomenimis, prieš tai, kai buvo nušautas, paauglys buvo priartėjęs prie saugumo tvoros ir mėtęs į ją akmenis.

Per kitą incidentą į rytus nuo Rafos buvo mirtinai sužeistas į pilvą 24 metų amžiaus Mohammedas al-Hamayda.

Izraelio kariams prieš demonstrantus panaudojus ašarines dujas, apie 100 žmonių patyrė traumas.

Į demonstracijas penktadienį susirinko maždaug 5 tūkst. palestiniečių.

Pasak Izraelio karinių pajėgų, „itin aršiose riaušėse dalyvavo tūkstančiai palestiniečių, kurie keliose vietose prie Gazos saugumo tvoros vykdė įvairius teroro veiksmus“.

Į karius buvo mesta rankinė granata ir jie buvo apmėtyti akmenimis, nurodoma karinių pajėgų paskelbtame pranešime anglų kalba.

Tuo tarpu elektroninis laikraštis „The Times of Israel“ pranešė, kad demonstrantai degino padangas ir į Izraelio karius mėtė akmenis bei butelius su padegamuoju mišiniu.

Be to, palestiniečiai į Izraelio pusę paleido aitvarus, prie kurių buvo pritvirtinti sprogieji mišiniai, ir dėl to Izraelio teritorijoje maždaug 15 vietų kilo gaisrai.

Izraelio kariams teko imtis įvairių „riaušių malšinimo priemonių, o tam tikrais atvejais, kai šios priemonės nepadėjo pašalinti grėsmės, vadovaujantis standartine tvarka buvo nuspręsta panaudoti šaunamuosius ginklus“, nurodė Izraelio kariuomenė ir pridūrė, kad dėl berniuko žūties bus atliktas tyrimas.

Nuo kovo 30 dienos, kai prie Gazos sienos kilo protestų banga, nuo Izraelio ugnies jau žuvo mažiausiai 137 palestiniečiai.

Dauguma jų dalyvavo protestuose, tačiau tarp žuvusiųjų buvo ir tų, kurie bandė apgadinti sienos tvorą arba patekti į Izraelio teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius