-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 04 /08:57

Per traukinio ir automobilio susidūrimą prie Niujorko žuvo mažiausiai septyni žmonės

Antradienio naktį Niujorko valstijoe žuvo mažiausia septyni žmonės, priemiestiniam traukiniui susidūrus su visureigiu, kuris buvo įstrigęs geležinkelio pervažoje. Po incidento kilo gaisras. Kaip skelbia BBC, dar 12 žmonių sužeista.
Traukinio avarija Niujorke
Traukinio avarija Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Traukinys, apie 17 val. 45 min. vietos laiku išvažiavęs iš Manhatano centrinės stoties, maždaug po 45 minučių rėžėsi į visureigį „Jeep Cherokee“, įstrigusį ant bėgių pervažoje Valhalos miestelyje už maždaug 32 km į šiaurę nuo Niujorko, sakė geležinkelio bendrovės „Metro-North“ atstovas Aaronas Donovanas.

Kaip iš pradžių skelbė naujienų AFP, tarp žuvusiųjų – penki traukinio keleiviai ir automobilio „Jeep Cherokee“ vairuotoja. BBC patikslintais duomenimis, žuvo iš viso šeši traukinio keleiviai.

Aš buvau spąstuose. Priešais mane buvo žmonių, už manęs taip pat buvo žmonių, jie visi buvo įstrigę, darėsi labai karšta, – pasakojo „ABC News“ vyras.

Kol kas neaišku, kodėl automobilis užstrigo ant traukinio bėgių.

Visureigis įstrigo, kai ant jo nusileido automatinis pervažos užtvaras, sakė „Metro-North“ atstovas. Vairuotoja išlipo apžiūrėti mašinos, tuomet vėl įsėdo ir mėgino važiuoti į priekį, o tuo metu į automobilį rėžėsi traukinys, aiškino A.Donovanas.

Pareigūnas pasakojo, kad traukinys stūmė sulamdytą automobilį, kol sustojo, po susidūrimo nuvažiavęs maždaug dešimties vagonų ilgiui prilygstantį atstumą. Visureigis ir traukinio priekis užsiliepsnojo.

Traukinio gale buvusi keleivė Stacey Eisner televizijai „NBC News“ pasakojo pajutusi staigų smūgį, o vėliau per vagonus perėjo konduktorius, paaiškinęs, kas nutiko. Moteris sakė, kad vagonas, kuriame ji buvo, buvo evakuotas maždaug po 10 minučių, o keleiviai buvo išlaipinti kopėčiomis.

Traukinyje taip pat buvęs vyras naujienų agentūrai pasakojo jautęsis tarsi spąstuose.

„Aš buvau spąstuose. Priešais mane buvo žmonių, už manęs taip pat buvo žmonių, jie visi buvo įstrigę, darėsi labai karšta“, – pasakojo „ABC News“ vyras. Visiškai necirkuliavo oras. „Ypatingai išsigandau, kai žmonės ėmė rėkti, kad traukinys dega“, – pridūrė jis.

Iš viso traukinyje buvo 750 keleivių. Apie 400 evakuotų žmonių buvo išvežti į vietos salę, kurioje treniruojamasi laipioti uolomis. Autobusai buvo pasiųsti jiems padėti pasiekti kelionės tikslą. Traukinių eismas linijoje, kurioje įvyko ši nelaimė, buvo sustabdytas.

Dėl šio įvykio pradėtas tyrimas.

„Metro-North“ yra antrasis judriausias geležinkelis Jungtinėse Valstijose po Long Ailendo geležinkelio. Ši linija buvo atidaryta 1983 metais, o ja kasdien pervežama apie 280 tūkst. keleivių, keliaujančių tarp Niujorko ir Konektikuto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius