Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 23 /15:32

Per žemės drebėjimą Kinijos ir Kirgizijos pasienyje žuvo 3, sužeista dešimtys žmonių

Per 7 balų žemės drebėjimą kalnuotame Kinijos ir Kirgizijos pasienyje antradienį žuvo trys ir buvo sužeista dar dešimtys žmonių, pranešė pareigūnai.
Man Suer / ZUMAPRESS.com
Man Suer / ZUMAPRESS.com

Stiprus žemės drebėjimas užfiksuotas po 2 val. vietos (pirmadienį 20 val. Lietuvos) laiku 13 km gylyje Kinijos Sindziango regione, maždaug už 140 km į vakarus nuo Aksu miesto.

Kinų valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad vietos pareigūnai į drebėjimo epicentrą išsiuntė komandą, o apie 800 žmonių buvo pasirengę bet kokiai didelei nelaimės padarinių likvidavimo misijai.

Kinijos valstybinis transliuotojas CCTV antradienį pranešė, kad šalyje per žemės drebėjimą žuvo trys ir buvo sužeisti dar penki žmonės.

Pranešime priduriama, kad 12 426 žmonės iš nelaimės rajono perkelti ir kad tęsiamos gelbėjimo operacijos.

Kazachstano sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad didžiausiame šalies mieste Almatoje į medikus kreipėsi 44 žmonės, patyrę įvairių sužalojimų.

Socialiniuose tinkluose ir vietos naujienų agentūrose paskelbtose nuotraukose matyti, kaip po žemės drebėjimo gyventojai plūdo į lauką.

Kinijos Akči apygardoje buvo sužeisti šeši žmonės, iš kurių du – sunkiai, rašė Sindziango vyriausybė kinų socialiniame tinkle „Weibo“.

Iš viso apskrityje sugriuvo 47 pastatai, o dar 78 buvo apgadinti, priduriama vyriausybės pranešime.  

Kaip teigė „Xinhua“, netoli epicentro, Uši apskrityje, sugriuvo du gyvenamieji namai ir gyvulių tvartai, o elektros tiekimas buvo laikinai nutrūkęs.

Kinų socialiniame tinkle išplatintame vaizdo įraše užfiksuota, kaip buitinė technika krenta ant grindų, namus sukrėtus stipriam drebėjimui.

Filmuotoje medžiagoje, kuria pasidalijo CCTV, matyti, kaip ugniagesiai įėjo į apgadintą pastatą su įtrūkusiomis sienomis, o policija padeda sužeistam gyventojui.

Vietiniai Indijos sostinės Naujojo Delio televizijos kanalai pranešė apie stiprius požeminius smūgius maždaug už 1,4 tūkst. km nuo epicentro esančiame mieste.

Vienas Aksu gyventojas sakė „Xinhua“, kad per drebėjimą žmonės išbėgo į lauką, nepaisydami maždaug 10 Celsijaus laipsnių šalčio.

Į miestą verslo reikalais atvykęs Cao Yanglongas (Cao Janglongas) valstybinei naujienų agentūrai pasakojo, kad būdamas viešbučio 21-ame aukšte jis jautėsi taip, tarsi jį „kažkas bandytų išversti iš lovos“.

Anot naujienų agentūros AFP reporterio, Kirgizijos sostinėje Biškeke žmonės taip pat bėgo iš namų ir ieškojo prieglobsčio gatvėje, nes dėl žemės drebėjimo drebėjo sienos ir svyravo baldai.

Kirgizijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovas Bohobekas Azhikeyevas (Bohobekas Ažikejevas) vaizdo žinutėje teigė, kad „Biškeko mieste neužfiksuota jokių aukų ar žalos“.

Anot „Xinhua“, už 20 km nuo epicentro yra penki kaimai, o po to įvyko daugybė smulkių pakartotinių smūgių, kurių stiprumas siekė iki 5,5 balo.

Kazachstano pareigūnai taip pat pranešė apie du naujus 5,2 ir 5,3 balo stiprumo požeminius smūgius toje pačioje vietovėje apie 10 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku.

Pasak AFP korespondento, drebėjimas buvo juntamas Almatoje, kur buvo uždarytos mokyklos.

Antradienio žemės drebėjimas įvyko kitą dieną po to, kai Kinijos pietvakariuose nuošliauža palaidojo dešimtis žmonių ir nusinešė mažiausiai 20 žmonių gyvybes.

Gruodį per žemės drebėjimą šalies šiaurės vakaruose žuvo 148 žmonės, o Gansu provincijoje tūkstančiai buvo priversti palikti namus.

Tas žemės drebėjimas buvo pražūtingiausias Kinijoje nuo 2014 metų, kai pietvakarinėje Junano provincijoje žuvo daugiau kaip 600 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius