-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per žemės drebėjimą Pietų Korėjoje namų neteko 1,5 tūkst. žmonių, dešimtys sužeisti

Pietų Korėjoje per 5,4 balo žemės drebėjimą, kuris buvo antras pagal stiprumą per kelis dešimtmečius, buvo apgadinta infrastruktūra, sužeista dešimtys žmonių, o maždaug 1,5 tūkst. gyventojų neteko namų, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.
Žemės drebėjimas Pietų Korėjoje
Žemės drebėjimas Pietų Korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po trečiadienį įvykusio drebėjimo, kurio epicentras buvo netoli šalies pietryčiuose esančio Pohango miesto, apie žuvusius žmones nepranešta.

Ketvirtadienį ryte buvo žinoma apie 1 536 žmones, kurie turėjo evakuotis iš savo namų, ir 57 sužeistus žmones, sakoma Vidaus reikalų ir saugumo ministerijos pranešime.

Buvo apgadinta ar sunaikinta daugiau kaip 1 tūkst. namų, dešimtys kitų pastatų ir automobilių. Įtrūkimų ir kitokių defektų pastebėta kariniuose objektuose, ant tiltų, uostuose, vandenvietėse. Žiniasklaidos paskelbtuose vaizduose matyti ant automobilių subyrėjusios sienos, išdužę langai ir pastatų įtrūkimai.

Žemės drebėjimas taip pat privertė Švietimo ministeriją savaitei atidėti stojamuosius egzaminus, nes kai kurie egzaminams parinkti pastatai sutrūkinėjo, o šalies pietryčiuose kai kurie moksleiviai buvo priversti palikti namus ir skundėsi nerimu.

Metiniai valstybiniai stojamieji egzaminai yra didžiulis įvykis Pietų Korėjoje, kur geriausių universitetų diplomai dažnai garantuoja geresnius darbus ir geresnes santuokos galimybes.

Šis žemės drebėjimas buvo antras pagal stiprumą nuo 1978 metų, kai šalis pradėjo oficialiai juos stebėti. Stipriausias – 5,8 balo – žemės drebėjimas Pietų Korėjoje buvo užregistruotas 2016 metų rugsėjį prie senovinio Gjongdžu miesto netoli Pohango. Per tą drebėjimą taip pat buvo sužeista žmonių, bet niekas nežuvo.

Trečiadienį 14 val. 30 min. vietos (7 val. 20 min. Lietuvos) laiku įvykusio drebėjimo židinys buvo tik 9 km gylyje, o epicentras – netoli pramoninio Pohango miesto, pranešė valstybinė Korėjos meteorologijos administracija.

Drebėjimas buvo jaučiamas visoje šalyje, įskaitant daugiau kaip už 300 km esančią sostinę Seulą.

Pietų Korėjoje seisminis aktyvumas nėra didelis, kitaip negu kaimyninėje Japonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius