-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per žudynes Orlande pareigūno gyvybę išgelbėjo šalmas

Vienas Floridos specialiojo policijos padalinio SWAT pareigūnas šiandien gali švęsti antrą gimtadienį. Jo gyvybę per žudynes homoseksualų klube „Pulse“ Orlande išgelbėjo tik dėvėtas šalmas.
Policininko šalmas
Policininko šalmas / Orlando policijos nuotr.

Orlando policija paviešino nuotrauką, kurioje matyti, kad šauta buvo tiesiai pareigūnui į galvą, tačiau kulka įstrigo šalme.

Orlando policija praneša, kad mažiausiai devyni pareigūnai tiesiogiai dalyvavo susišaudyme su žudynes surengusiu 29-erių Omaru Mateenu.

Pareigūnams pavyko nuo mirties išgelbėti mažiausiai trisdešimt žmonių, kurie buvo saugiai išvesti iš klubo.

Visur telkšojo kraujas

„Žmonės tiesiog parkrito ant grindų. Spėju, kad šaulys šaudė į lubas, nes matėsi krintantys šviestuvų stiklai“, – klubo lankytojas Ricardo Negronas pasakojo televizijai „Sky News“.

Jis sakė girdėjęs „nesiliaujantį šaudymą“, kuris tikriausiai truko trumpiau negu minutę, nors tas laikas atrodė daug ilgesnis.

„Šaudymas trumpam liovėsi, o kai kurie iš mūsų atsistojo ir nubėgo į galą“, – pridūrė R.Negronas.

Incidento liudininkas Christopheris Hansonas pasakojo girdėjęs „garsų tratėjimą, panašų į šūvius“.

„Iš tikrųjų nemačiau jokių šaudžiusių žmonių. Mačiau tik krintančius kūnus, kai užsisakinėjau gėrimą prie baro, – jis aiškino televizijai CNN. – Parkritau. Šliaužiau į lauką. Žmonės mėgino pabėgti per galinį išėjimą. Žinau, kad kai parkritau ant žemės, ropojau ir susitrenkiau alkūnes bei kelius.“

Vyras pridūrė, kad „visur telkšojo kraujas“.

Mina Justice sekmadienį paryčiais buvo prie to klubo, mėgindama susisiekti su savo 30-mečiu sūnumi Eddie, kuris parašė jai žinutę, kad prasidėjo šaudynės ir paprašė iškviesti policiją.

Moteris sakė, kad jos sūnus kartu su kitais klubo lankytojais pasislėpė tualete. Vėliau jis atsiuntė žinutę: „Jis ateina.“

„Kitoje žinutėje sakoma: „Jis mus rado, jis čia, su mumis“, – sakė Mina. – Tai buvo mūsų paskutinis pokalbis.“

Muzika nutilo

Tuo tarpu Jonas Alamo (Džonas Alamas) pasakojo buvęs viename iš klubo galinių kambarių, kai į klubą įžengė ginkluotas vyras.

„Išgirdau 20, 40, 50 šūvių, – sakė J.Alamo. – Muzika nutilo.“

Klubo lankytojas Robas Rickas (Robas Rikas) pridūrė, kad viskas prasidėjo apie 2 val. ryto, prieš pat klubui užsidarant.

„Visi gėrė paskutiniuosius gurkšnelius“, – sakė jis.

Pasak jo, kai pasigirdo šūviai, klube buvo per 100 žmonių, o jis nušliaužė didžėjaus būdelės link. Klubo apsaugininkas išspyrė pertvarą tarp klubo salės ir tarnybinės zonos, todėl dalis žmonių sugebėjo pabėgti per užpakalines duris.

VIDEO: Orlande – šaudynės gėjų klube

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius