Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peru gėjai vejami iš policijos

Peru buvo paskelbta, kad homoseksualūs policijos pareigūnai bus nušalinami ir nepriimami į darbą, nes tai kenkia institucijos įvaizdžiui, praneša BBC.

Šį įstatymą pasiūlė priimti Vidaus reikalų ministrė Mercedes Cabanillas, kuri įvairiais būdais stengiasi atgaivinti pasitikėjimą institucija, turinčia visuomenėje itin prastą reputaciją.

Tačiau kritikai tikina, kad keletas paskutiniųjų jos bandymų, įskaitant ir šį, susijusį su seksualine orientacija, prieštarauja Konstitucijai.

Įstatyme teigiama, kad kiekvienas policijos pareigūnas, palaikantis seksualinius santykius su tos pačios lyties asmeniu, bus nušalinamas neribotam laikui nuo darbo policijoje.

Toks pat likimas laukia ir tų pareigūnų, kurie palaiko nesantuokinius ryšius. Be to, ministrė įsakė atleisti iš darbo visus pareigūnus, imančius kyšius, organizuojančius ar dalyvaujančius protesto akcijose ir demonstracijose.

Moters griežta politika, nepaisant kritikos, susilaukė nemažo palaikymo visuomenėje. Kai kurie žiniasklaidos šaltiniai jau praminė moterį vietos „Thatcher“, lygindami ją su garsiąja britų premjere Margaret Thatcher.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius