Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peru ir Ekvadorą supurčiusio žemės drebėjimo aukų padaugėjo iki dviejų

Itin galingas žemės drebėjimas, supurtęs dalį Peru ir kaimyninio Ekvadoro, pareikalavo mažiausiai dviejų žmonių gyvybių, o dar per 30 žmonių buvo sužeisti, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Žemės drebėjimas Peru
Žemės drebėjimas Peru / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Sekmadienį įvykusio 8 balų žemės drebėjimo epicentras buvo retai apgyventame Peru Amazonės baseino regione, bet stiprūs požeminiai smūgiai paveikė didelę teritoriją.

Pirmadienį tebebuvo renkama informacija iš paveiktų atokių vietovių. Žemės drebėjimas taip pat buvo juntamas Peru sostinėje Limoje ir kituose miestuose; jų išsigandę gyventojai iš pastatų pasipylė į gatves.

„Yra du dėl žemės drebėjimo žuvę žmonės. Antroji auka yra 15-metis, kuriam smogė į galvą“ nuolaužos, kritusios jo namuose, televizijai „Chanel N“ sakė civilinės gynybos koordinatorius Ricardo Seijasas.

Sužalotas paauglys mirė vežamas į ligoninę Peru šiauriniame Libertado rajone.

Apie kitą auką – 48 metų vyrą – buvo pranešta sekmadienį. Jis irgi mirė prispaustas nuolaužų, kai miegojo savo namuose Peru šiauriniame Kachamarkos mieste.

Žemės drebėjimas įvyko 2 val. 41 min. vietos (10 val. 41 min. Lietuvos) laiku.

R.Seijasas sakė, kad šiuo metu yra žinoma apie 15 sužeistų žmonių. Taip pat buvo sugriauta arba apgadinta keli šimtai pastatų.

Šis žemės drebėjimas seismiškai aktyvioje Peru buvo smarkiausias per pastaruosius 12 metų, sakė šalies prezidentas Martinas Vizcarra. Požeminiai smūgiai sugadino daug kelių, pažeidė vieną tiltą ir sugriovė namų.

„Šis žemės drebėjimas paveikė visas Peru džiungles“, – kalbėjo valstybės vadovas.

Kaip pranešama, Ekvadore irgi buvo sužeista apie 15 žmonių, taip pat nutrūko elektros tiekimas dalyje Amazonės baseino regiono. Peru žiniasklaida paskelbė, kad požeminiai smūgiai buvo juntami dalyje Kolumbijos ir Venesuelos.

Peru priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno „Ugnies žiedui“ – tektoninių lūžių lankui, kur įvyksta daug žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

Šioje Pietų Amerikos šalyje per metus užfiksuojama apie 200 žemės drebėjimų, bet dauguma jų būna nejuntami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius