Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Perversmo Turkijoje organizavimu apkaltintas dvasininkas kirto atgal R.T.Erdoganui

Dėl karinio perversmo Turkijoje apkaltintas islamistų dvasininkas Fetullah Gulenas turi kitokia nuomonę. Bendraudamas su žurnalistais jis išsakė savo spėliones, kad šią revoliuciją sugalvojo pati Turkijos valdžia, rašo „The Guardian“.
Fethullah Gulenas
Fethullah Gulenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pensilvanijoje, JAV, gyvenantis dvasininkas susitiko su žurnalistais ir davė retą interviu, kuriame atmetė visus Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano kaltinimus.

„Nemanau, kad pasaulis tiki prezidento Erdogano pareiškimais“, – apie Turkijos lyderio mestus kaltinimus kalbėjo F.Gulemas.

Pasak jo, šis perversmas gali būti surežisuotas pačios Turkijos valdžios, kad vėliau dėl jo kaltinimai būtų adresuoti dvasininko šalininkams.

Paklaustas, ar įvykus perversmui jis grįžtų gyventi į Turkiją, F.Gulemas iškėlė laisvės klausimą.

Aš labai ilgiuosi savo tėvynės. Tačiau yra dar vienas svarbus faktorius – tai laisvė. Dabar aš esu čia, toli nuo politinių Turkijos problemų ir gyvenu kartu su savo laisvėmis“, – tikina nuo 1999 metų JAV gyvenantis F.Gulemas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas

Vos numalšinus penktadienio naktį kilusį karinį sukilimą Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas prabilo, kad jį galėjo organizuoti senas jo priešininkas R.Gulemas.

Šeštadienį jis paragino JAV išduoti dvasininką Turkijai, kad šis galėtų atsakyti už revoliucijos kurstymą.

VIDEO: Kruvina naktis Turkijoje: kaip viskas vyko?

„Kreipiuosi su šiuo raginimu į Ameriką, kreipiuosi su šiuo raginimu į poną prezidentą Obamą“, – kalbėjo R.T.Erdoganas Stambule susirinkusiais miniai jo palaikytojų.

Pasak jo, jeigu JAV ir Turkija iš tikrųjų yra strateginės partnerės, tuomet JAV prezidentas padės R.T.Erdoganui dėl F.Guleno.

Šiuos raginimus JAV jau spėjo įvertinti. Šalies valstybės sekretorius Johnas Kerry paragino Turkiją pasidalinti savo turimais įkalčiais prieš F.Guleną ir pažadėjo padėti atliekant tyrimą dėl karinio perversmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius