Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 05 /2015 02 06

Petro Porošenka – Angelai Merkel ir Francois Hollande'ui: pasiekti taikos labai lengva

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ketvirtadienį atvyko į Kijevą su nauju taikos planu, padėsiančiu sustabdyti kovas Ukrainos rytuose.
Kijeve aptarti taikos plano susitiko Angela Merkel, Francoise Hollande'as ir Petro Porošenka 2015 m. vasario 05 d.
Kijeve aptarti taikos plano susitiko Angela Merkel, Francois Hollande'as ir Petro Porošenka 2015 m. vasario 05 d. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

00.30 val. Diskusijos apie taikos planą tęsėsi ir trijulei baigus uždarą susitikimą. Kelių į taiką, kartu su lydinčiais asmenimis, politikai ieškojo prie vakarienės stalo. Vakare A.Merkel ir F.Hollande'as išskrido namo. Prancūzijos prezidentas turi svarbių susitikimų su Afrikos šalių atstovais. Po to penktadienį planuojamas A.Merkel ir F.Hollande'o susitikimas Maskvoje su V.Putinu. 

Apie taikos planą, kurį aptarė, valstybių vadovai su žiniasklaida nekalbėjo. Prancūzijos prezidentas tik prasitarė, kad plano pagrindas – Ukrainos teritorinis vientisumas.

Tuo tapu Vokietijos spauda rašo, kad mainais už ugnies nutraukimą derybų metu Maskvoje gali būti siūloma suteikti Donbasui „ypatingą statusą“ ir tokiu būdu išvengti „totalinio karo“. Tačiau A.Merkel atstovai šią informaciją komentuoti atsisakė.

20.45 val. Prisijungė ir P.Porošenka

Prie Angelos Merkel ir Francois Hollande'o prisijungė ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka. Padėkojęs šių valstybių vadovams už pastangas suvaldyti situaciją Rytų Ukrainoje, prezidentas pabrėžė, kad pasiekti taikos regione labai paprasta: tereikia laikytis Minsko susitarimų.

Pokalbis už uždarų durų

„Jie atskrido, jie vyksta tiesiai į prezidentūrą“, – sakė naujienų agentūrai AFP šaltinis Ukrainos vyriausybėje, prieš prasidedant atvykusių lyderių susitikimui su prezidentu Petro Porošenka.

Prieš šį vizitą Prancūzijos prezidentas sakė, kad nori pasauliui parodyti, jog situacijai tikrai nediriguoja JAV. Ir kad dėl taikos gali susitarti patys europiečiai. Jis taip pat priminė, kad Prancūzija nepritaria Ukrainos stojimui į NATO.

Susitikimas tete-a-tete

Pasak Ukrainos prezidento atstovės, „šiuo metu vyksta Ukrainos ir Prancūzijos prezidentų bei Vokietijos kanclerės susitikimas tete-a-tete.

Pagal protokolą numatytas ir platesnio posėdžio filmavimas, bet apie jo rezultatus susitikimo su žiniasklaida nenumatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius