Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 07 /19:08

Petro Porošenka Miunchene pademonstravo į Ukrainą įsiveržusių rusų karinius bilietus

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka Miunchene vykstančioje saugumo konferencijoje pademonstarvo įrodymus, kad Rusijos kariai įsiveržė į Ukrainą, skelbia unian.net.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

P.Porošenka konferencijos dalyviams pademonstravo rusų karių karinius bilietus. Šie rusų kariai „pasiklydo“ rytų Ukrainoje. 

„Tai pasai ir kariniai bilietai rusų karių, kurie „pasiklydo“ Ukrainos teritorijoje, – sakė jis. – Tai geriausias Rusijos agresijos įrodymas ir tai, kad rusų kariai ten kariauja“. 

Kokių jums dar reikia faktų, įrodymų apie rusų karius Ukrainoje?

„Kiek dar pasauliui reikia gauti įrodymų, kad pripažintų akivaizdų faktą: čia yra užsienio ginkluotė, už pinigus kariaujantys rusų kariai, reguliari kariuomenė, taip pat juos apmokantys žmonės... Kokių jums dar reikia faktų, įrodymų apie rusų karius Ukrainoje?“ – emocingai klausė P.Porošenka. 

P.Porošenko taip pat informavo, kiek, naujausiais duomenimis, žuvo žmonių Donbase. Jis teigė, kad gindami rytų Ukrainą nuo prorusiškų teroristų žuvo 1432 kariškiai. Taip pat pat žuvo 5638 taikūs gyventojai. 

P.Porošenka sakė, kad Ukrainai būtina iš Vakarų gauti gynybinės ginkluotės. Jis pabrėžė, kad ginklų reikia ne tam, kad būtų eskaluojamas karas, o šalies gynybai. „Šio konflikto metu mes įrodėme, kad nenaudosime savo gynybos puolimui, – sakė jis. – Mes norime savo diplomatinį balsą sustiprinti karine parama“. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusų kariniai pasai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusų kariniai pasai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius