-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Irane sugriuvus pastatui žuvo mažiausiai 5 žmonės

Irano pietvakariniame Abadano mieste pirmadienį sugriuvus statomam 10 aukštų komerciniam pastatui žuvo mažiausiai penki žmonės, pranešė Irano valstybinė televizija.
Pietų Irane sugriuvus pastatui žuvo mažiausiai 5 žmonės
Pietų Irane sugriuvus pastatui žuvo mažiausiai 5 žmonės / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Iranas Namas Nelaimė

Baiminamasi, kad žuvusiųjų skaičius dar gali išaugti. Manoma, jog po pastato „Metropol“ griuvėsiais yra likę daugiau nei 80 žmonių. Griuvėsiai taip pat palaidojo kelias parduotuves ir kelis aplinkinėse gatvėse stovėjusius automobilius, sakoma pranešime.

Abadano regiono gubernatorius Ehsunas Abbaspouras valstybinei televizijai sakė, kad per incidentą Amiro Kabiro gatvėje buvo sužeisti 27 žmonės, kai kurie jų – kritinės būklės.

Pastato griūties, įvykusios per smėlio audrą, priežastis nenurodyta. Pastato savininkas ir jį stačiusios statybų bendrovės projekto vadovas buvo suimti.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kad į nelaimės vietą, kur dar dirbo išgyvenusiųjų ieškantys gelbėtojai, rinkosi įpykę protestuotojai. Į pagalbą vietos gelbėtojams vyko gelbėtojai iš kaimyninių miestų.

Daugiau informacijos apie šį incidentą kol kas negauta. Vietos pareigūnai nurodė, kad įvykio aplinkybės yra tiriamos.

Pastato griūtis daugeliui priminė 2017 metais Teherane kilusį gaisrą pastate „Plasco“ ir jo griūtį, nusinešusius dešimčių žmonių gyvybes.

1978 metais per gaisrą Abadano kino teatre „Rex“ žuvo šimtai žmonių. Abadane yra seniausia naftos perdirbimo gamykla Viduriniuose Rytuose, veikianti nuo 1912 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius