Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 20 /18:08

Pietų Korėja praneša apie pirmą mirties nuo koronaviruso COVID-19 atvejį

Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė apie pirmąjį šalyje užfiksuotą mirties nuo naujojo koronaviruso atvejį, vienoje ligoninėje atsiradus naujam užkrato židiniui ir užsikrėtusių šiuo virusu žmonių skaičiui šalyje perkopus 100.
Pietų Korėjos gyventojai saugosi nuo koronaviruso
Pietų Korėjos gyventojai saugosi nuo koronaviruso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Miręs 7-ą dešimtį einantis vyras buvo ilgą laiką ligoninėje gydytas pacientas. Jis yra vienas iš 15 žmonių, kuriems susirgimas nustatytas Čongdo apygardos ligoninėje, už 320 kilometrų į pietus nuo Seulo, pranešė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai (KCDC).

Remiantis naujienų agentūra „Yonhap“, dviem pacientams, esą gydomiems ligoninės psichiatrijos skyriuje, trečiadienį buvo diagnozuota koronaviruso infekcija, todėl ligoninės vadovybė nurodė atlikti tyrimus likusiems ligoninės pacientams ir darbuotojams.

Trečiadienį mirusiam vyrui pasireiškė plaučių uždegimo simptomai. Faktas, kad jis sirgo koronavirusu, buvo nustatytas jau po mirties.

KCDC ketvirtadienį pranešė, kad iš viso patvirtintas 51 naujas COVID-19 atvejis. Iš viso šalyje užsikrėtusių žmonių skaičius išaugo iki 104.

Daugiau nei 40 jų yra susiję su Šinčondžio Jėzaus bažnyčia Tegu mieste netoli Čongdo, daugelio laikoma sekta.

Bažnyčia teigia, kad jos įkūrėjui Lee Man-hee apsireiškė Jėzus Kristus ir kad Paskutiniojo teismo dieną jis nusives į dangų 144 tūkst. žmonių.

Viena šios bažnyčios narė, 61 metų moteris, vasario 10 dieną pradėjo karščiuoti, tačiau iki nustatant užsikrėtimą koronavirusu dar sudalyvavo mažiausiai ketveriose pamaldose.

Pasak vietos žiniasklaidos, ji dukart atsisakė atlikti tyrimus dėl įtariamo koronaviruso, nes esą pastaruoju metu nebuvo išvykusi į užsienį.

Vėliau užkratas buvo rastas pas dar mažiausiai 47 kitus bažnyčios narius. Pasak KCDC, moteris anksčiau šį mėnesį lankėsi Čongde. Neatmetama galimybė, kad ji tapo šio užkrato šaltiniu apygardoje.

Šiuo metu atliekami epidemiologiniai tyrimai, siekiant nustatyti „galimą ryšį“ tarp jos ir ligoninėje užsikrėtusių pacientų, nurodė KCDC direktorė Jung Eun-kyeong.

„Tie, kas šį mėnesį lankėsi Čongdo ligoninėje, turėtų vengti kontakto su išoriniu pasauliu“, – pridūrė ji.

Tegu – ketvirtame pagal dydį Pietų Korėjos mieste – yra daugiau 2,5 mln. gyventojų. Jo meras patarė gyventojams likti namuose, o ten esančios didelės JAV karinės bazės vadovybė sugriežtino patekimą į jos teritoriją.

Iš viso šiame mieste ir kaimyninėje Šiaurės Gjongsango provincijoje patvirtinti 64 koronaviruso atvejai.

„Nuo šios dienos prašau, kiek įmanoma, atsisakyti kelionių iš savo namų“, – perspėjo Tegu meras Kwon Young-jinas vietos gyventojus.

JAV kariuomenės bazėje, kurioje yra maždaug 10 tūkst. karių, civilių ir jų šeimų narių, taip pat imtasi papildomų apsaugos priemonių. Amerikiečių kariams, neseniai dalyvavusiems Šinčendžio pamaldose, nurodyta laikytis savanoriško karantino, sugriežtintas patekimas į bazę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius