Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje rastas sudužęs medikų sraigtasparnis, skraidinęs 7 žmones

Pietų Korėjoje dingęs medikų sraigtasparnis penktadienį buvo rastas nukritęs į jūrą prie šalies rytinių krantų, bet tebeieškoma septynių jame buvusių žmonių, kurie veikiausiai žuvo, pranešė gelbėtojai.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sraigtasparnis, paėmęs sužeistą krabų gaudytojų laivo įgulos narį, ketvirtadienį apie 23.30 val. vietos (16.30 val. Lietuvos) laiku sudužo netoli Pietų Korėjos kontroliuojamų Liankūro (Dokdo) salų, esančių tarp Korėjos pusiasalio ir Japonijos.

Nuo vidurdienio toje teritorijoje paieškas vykdė dešimtys orlaivių ir laivų, taip pat daugiau kaip 30 narų.

Penktadienį apie 14.30 val. (7.30 val.) narai sudužusį sraigtasparnį rado 72 m gylyje už 600 metrų į pietus nuo salos kranto, per televizijos transliuotą spaudos konferenciją sakė Korėjos pakrančių apsaugos pareigūnas Hwang Sang-hoonas. Jis negalėjo patvirtinti, kad buvo rasta kokių nors palaikų.

Dėl smūgio į vandenį sraigtasparnio „Eurocopter EC225“, pagamintas Europos aerokosminių technologijų milžinės „Airbus“, korpusas „nebėra pirminio pavidalo“, sakė pareigūnas.

Orlaivis skraidino penkis gelbėtojus, nukentėjusį žveją ir vieną civilį.

„Pacientas, būdamas žvejybos laive, per nelaimingą atsitikimą neteko vieno piršto. Įgula nugabeno jį į Dokdo ir ten laukė gelbėtojų sraigtasparnio“, – sakė vienas priešgaisrinės tarnybos pareigūnas.

„Pacientą reikėjo skubiai operuoti, o tai buvo galima padaryti tik įstaigoje žemyninėje dalyje“, – aiškino jis.

Gelbėtojai dabar sutelkė pajėgas aplinkiniuose vandenyse, o Pietų Korėjos karinis laivynas planuoja pasiųsti per atstumą valdomų povandeninių aparatų orlaivio liekanoms apžiūrėti, nurodė Hwang Sang-hoonas.

Hwang Sang-hoonas pripažino, kad tikimybė rasti gyvų likusių žmonių maža, nes nuo sudužimo praėjo nemažai laiko, o vanduo toje vietoje yra šaltas.

„Atidžiai apžiūrėsime sraigtasparnio korpusą ir ieškosime viduje [įgulos narių ir keleivių], prieš priimdami sprendimą, ar sraigtasparnį reikia iškelti“, – nurodė jis.

Kitas gelbėjimo pareigūnas, Seong Ho-seonas, sakė, kad sraigtasparnis, skraidinęs sužeistą žveją į ligoninę Tegu mieste šalies žemyninėje dalyje, veikiausiai nukrito į jūrą pučiant smarkiam vėjui, praėjus apytikriai tik dviem minutėms po jo pakilimo iš Liankūro salų.

Liankūro salos, kurias japonai vadina Takešima, yra abiejų šalių ginčijama teritorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius