-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pietų Korėjoje užfiksuotas rekordinis mirčių nuo COVID-19 skaičius

Pietų Korėjoje antrą parą iš eilės buvo nustatyta per 1 000 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, augant nerimui, kad užkratas nevaldomai plinta sostinėje ir jos apylinkėse.
Kova su koronavirusu Pietų Korėjoje
Kova su koronavirusu Pietų Korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos agentūra ketvirtadienį pranešė, kad per parą mirus 22 koronavirusu užsikrėtusiems asmenims, bendras COVID-19 aukų skaičius padidėjo iki 634. Tai didžiausias vienos paros mirties atvejų skaičiaus prieaugis nuo pandemijos pradžios.

Šiuo metu šalyje žinomi 12 209 aktyvūs koronavirusinės infekcijos atvejai; 242 pacientų būklė sunki arba kritinė.

Iš 1 014 naujų COVID-19 atvejų beveik 800 nustatyti tankiai gyvenamoje sostinėje ir aplinkiniuose rajonuose. Seulo sveikatos pareigūnai jau skambina pavojaus varpais, kad ligoninės greitai pristigs pajėgumų padėti ligoniams.

Ketvirtadienis buvo 40-a diena iš eilės, kai per parą buvo fiksuojamas triženklis naujų užsikrėtimo atvejų skaičius. Nuo pandemijos pradžios šalyje užregistruota 46 453 COVID-19 atvejai.

Nauja užsikrėtimų banga kilo gyventojams juntant pandeminį nuovargį, taip pat atsipalaidavus ir nusiraminus po sėkmingai suvaldytos pirmosios epidemijos bangos, vyriausybei sutelkus dėmesį į pastangas kvėpti naujos gyvybės buksuojančiai ekonomikai.

Dabar pareigūnai svarsto galimybę iki aukščiausio lygio sugriežtinti socialinio atstumo suvaržymus. Be kita ko, gali būti uždrausta susitikti didesnėmis nei 10 asmenų grupėmis, uždaryta dešimtis tūkstančių nebūtinas prekes bei paslaugas teikiančių įstaigų, o įmonės įpareigotos užtikrinti, kad daugiau jų darbuotojų dirbtų iš namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius