Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos narai pradėjo ieškoti Vengrijos sostinėje nuskendusio laivo aukų

Pietų Korėjos narų komanda pirmadienį bandė pasiekti Vengrijos sostinėje Dunojaus upėje po susidūrimo su kruiziniu laivu nuskendusį pramoginį laivą.
Gelbėjimo operacija Budapešte
Gelbėjimo operacija Budapešte / „Scanpix“/AP nuotr.

26 metrų ilgio turistiniam laivui „Hableany“ („Undinėlė“) trečiadienį vakare nuskendus, žuvo septyni turistai, o dar 21 žmogus dingo.

Pirmadienį nelaimės vietą pirmą kartą žvalgė narai iš 27 žmonių komandos, kurią Seulas atsiuntė padėti tarptautinei narų ir ekspertų grupei, vertinančiai galimybes iškelti nuskendusį laivą ar ieškoti jo viduje galinčių būti žuvusiųjų.

„Hableany“, kuriuo plaukė daugiausia turistai iš Pietų Korėjos, nuskendo per kelias sekundes po susidūrimo su upių kruiziniu laivu „Viking Sigyn“ judrioje upės atkarpoje Budapešto širdyje.

Stipri srovė ir po savaites trukusio lietaus pakilęs vandens lygis trukdė ieškoti dingusiųjų: 19 korėjiečių ir dviejų vengrų. Narai negalėjo pasiekti maždaug 9 m gylyje gulinčio laivo.

Kol kas žinoma, kad išgyveno tik septyni žmonės. Galimybė rasti dar gyvų žmonių labai menka.

Tarp dingusiųjų yra šešerių metų mergaitė, „Hableany“ kapitonas vengras ir vienas įgulos narys.

Visi septyni žuvusieji buvo surasti Budapešto miesto teritorijoje; vieno žmogaus palaikai paimti maždaug 11 km pasroviui nuo tragedijos vietos.

VIDEO: Paviešinta tragiško incidento, dėl kurio apsivertė ir nuskendo laivas, Budapešte akimirka

Policija pirmadienį sakė, kad vienas skenduolis buvo rastas 100 km nuo nelaimės vietos, bet nepatvirtino žiniasklaidos pranešimo, kad tai buvo vidutinio amžiaus korėjietis.

Gelbėjimo grupės vadovas Janosas Hajdu žurnalistams sakė, kad jo komanda svarsto dvi strategijas: iškelti palaikus, o paskui laivą, arba iškelti laivą su aukomis jo viduje.

„Kol nepaaiškės, kuris metodas geresnis, vienu metu laikomės abiejų“, – sakė J.Hajdu, Vengrijos policijos kovos su terorizmu departamento vadovas.

Matomumas po vandeniu yra nulinis, o dėl pakilusio upės vandens ir srovės greičio artintis prie laivo gali būti mirtinai pavojinga, nurodė J.Hajdu.

Jis pridūrė, kad penktadienį srovė vos nenunešė vieno naro vengro, kai jo įrangos oro žarna užkliuvo už kopėčių, kuriomis narai nusileidžia po vandeniu.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pranešė, kad Seulas paragino vengrų pareigūnus surengti paiešką po vandeniu prieš bandant iškelti laivą.

Kol atvyks pakankamai didelis kranas, galintis iškelti laivą, praeis kelios dienos, sakė J.Hajdu.

Laivų susidūrimas įvyko populiarioje upės vietoje, iš kurios galima apžvelgti miestą ir parlamentą.

VIDEO: Tragedija Budapešte: nuskendus laivui žuvo septyni turistai – vykdomos 21 dingusiojo paieškos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius