Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 03 /21:40

Pietų Meksikoje nužudytas radijo žurnalistas

Pietų Meksikoje nušautas žurnalistas ir profesorius, vedęs vieną radijo laidą, orientuotą į vietos indėnų bendruomenę, penktadienį pranešė nacionalinė žmogaus teisių tarnyba.
Meksikos policija
Meksikos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Meksika Nužudymas

Telesforo Santiago Enriquezas – jau ketvirtas šiemet Meksikoje nužudytas žurnalistas.

„Radijo bangomis Santiago Enriquezas reikšdavo savo analizes ir kritiką vyriausybei, o neseniai pasmerkė savivaldos tarnybas už numanomą išteklių atitraukimą“, – sakoma Nacionalinės žmogaus teisių komisijos pranešime.

Meksika yra žurnalistams viena pavojingiausių šalių. Nuo 2000 metų joje nužudyta daugiau kaip 100 reporterių, šalį krečiant su narkotikų kontrabandininkų grupuotėmis ir politikų korupcija susijusio smurto bangai.

Žiniasklaidos laisvės organizacija „Žurnalistai be sienų“ (RSF) Meksiką įvertinę kaip trečią pavojingiausią šalį žiniasklaidos darbuotojams po karo krečiamų Afganistano ir Sirijos.

„Vėliausia žmogžudystė yra priminimas, kaip pavojinga užsiimti žurnalistika Meksikoje', – sakoma RSF Lotynų Amerikos padalinio direktoriaus Emmanuelio Colombie pranešime.

T.Santiago Enriquezos dukterėčia Aida Valencia sakė mananti, kad jos dėdė buvo nužudytas dėl savo žurnalistinio darbo.

„Jį nušovė į burną ir širdį“, – nurodė ji.

T.Santiago Enriquezas taip pat dirbo mokytoju ir buvo žinomas dėl savo pastangų išsaugoti vietos indėnų kalbas bei tradicijas, teigė A.Valencia.

Žinia apie jo nužudymą buvo patvirtinta minint Pasaulinę žiniasklaidos laisvės dieną, kai Meksikos žurnalistai paprastai rengia protestus prieš pavojus, kuriuos jie patiria dėl savo darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius