TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pietų Nigerijoje buvo pagrobti keturi britai

Pietų Nigerijoje įtariami kovotojai pagrobė keturis Jungtinės Karalystės (JK) piliečius, trečiadienį pranešė policija ir bendruomenės lyderiai.
Nigerijos policija
Nigerijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nigerija Pagrobimas

Ši ketveriukė teikė „nemokamą medicinos ir religinę pagalbą“ Deltos valstijos Burutu vietovėje, nurodė vietinės Enukorovos bendruomenės vadovas Theo Fakama.

Pasak jo, vietinius „nuliūdino“ šis pagrobimas, nes tie britai „pastaruosius trejus metus teikė pagalbą bendruomenės gyventojams“.

Deltos valstijos policijos atstovas Andrew Aniamaka patvirtino, kad pagrobimas buvo spalio 13-ąją.

„Aukos yra britų tautybės, du iš jų yra pora. Jie jau kurį laiką šioje vietovėje teikė humanitarines paslaugas, – sakė jis. – Deja, visą šį laiką jie neinformavo pareigūnų, kad yra čia.“

„Šioje vietovėje veikia viena kovotojų grupuotė. Tad manome, kad būtent jie pagrobė britus, – pridūrė A.Aniamaka. – Kovotojai smogė ir išvežė aukas į kurią nors vidinę deltos dalį, kur, kaip manoma, jie buvo laikomi pastarąsias penkias dienas.“

A.Aniamaka: „Šioje vietovėje veikia viena kovotojų grupuotė. Tad manome, kad būtent jie pagrobė britus. Kovotojai smogė ir išvežė aukas į kurią nors vidinę deltos dalį, kur, kaip manoma, jie buvo laikomi pastarąsias penkias dienas.“

Kol kas nežinoma, ar buvo susisiekta su pagrobėjais ir kokie buvo jų motyvai, sakė pareigūnas.

Šiame regione žmonės neretai grobiami tikintis gauti išpirką.

Nusikalstamos gaujos dažnai taikosi į svarbius asmenis arba užsieniečius. Paprastai sumokėjus išpirką, pagrobtieji po kelių dienų paleidžiami.

Spalio 15-ąją Nigerijos pietuose ginkluoti užpuolikai pagrobė italų kunigą Maurizio Pallu. Jis vidury dienos buvo pagrobtas ginkluotų vyrų prie Edo valstijos sostinės Benin Sičio.

Deltos valstijos policijos komisaras Zanna Ibrahimas žurnalistams antradienį sakė, kad „kovos su pagrobimais komanda jau ieško įtariamųjų“.

Pasak jo, šis pagrobimas gali būti susijęs su neseniai surengta karine operacija prieš smurtinius nusikaltimus, todėl pietų Nigerijoje sutelkta daug karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius