Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po atakų Saudo Arabijoje JAV valstybės sekretorius apsilankys Rijade

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį vyks į Saudo Arabiją, kurios naftos pramonės infrastruktūrai buvo smogta per praeitą savaitgalį surengtas atakas, Vašingtono siejamas su Iranu, nurodė JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as.
Mike'as Pence'as
Mike'as Pence'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Valstybės sekretorius šiandien vyksta į Saudo Arabiją aptarti mūsų atsako“, – kalbėdamas per renginį JAV analitiniame centre „Heritage Foundation“ sakė M.Pence'as.

Atkartodamas JAV prezidento Donaldo Trumpo išsakytą poziciją, M.Pence pareiškė, kad „neabejotinai atrodo, kad už šių atakų stovi Iranas“.

„Kaip sakė prezidentas, nenorime karo su niekuo, bet Jungtinės Valstijos yra pasiruošusios“, – pažymėjo viceprezidentas.

„Esame kovinėje parengtyje ir pasiruošę apginti savo interesus bei sąjungininkus regione – dėl galite būti tikri“, – pridūrė jis.

Vienas JAV pareigūnas, pageidavęs likti anonimu, anksčiau sakė, kad Vašingtonas yra įsitikinęs, jog raketos, smogusios Amerikos artimos sąjungininkės naftos infrastruktūros objektams, buvo paleistos iš Irano teritorijos.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani savo ruožtu tvirtino, kad šias atakas gindamiesi surengė Jemene veikiantys Teherano remiami husių sukilėliai, su kuriais kovoja Saudo Arabijos vadovaujama koalicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius