-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po beprotiškų „Mercedes“ lenktynių su Maskvos policija „Lukoil“ viceprezidento sūnus jau tupi už grotų

Pasakojimai apie „auksinio“ Rusijos jaunimo nebaudžiamumą turi viltį teikiančių išimčių. Kompanijos „Lukoil“ viceprezidento Azato Šamsuarovo sūnaus Ruslano ir jo draugų surengtas beprotiškas pasivažinėjimas po Maskvą taip papiktino Rusijos visuomenę ir teisėsaugą, kad šios istorijos dalyvių neišgelbėjo nei pinigai, nei tėvų įtaka, nei pažintys – jaunieji kelių ereliai apmąsto savo poelgius už grotų.
Ruslanas Šamsuarovas
Ruslanas Šamsuarovas ir „Mercedes-Benz G63 AMG“ visureigis

Sekmadienį (gegužės 22 d.) Maskvoje, Lenino prospekto rajone nufilmuoti vaizdai, kuriuos patys „Auksinio jaunimo“ atstovai gaudynių metu gyvai transliavo programa „Periscope“, šiomis savaitėmis tapo tikru interneto hitu.

Filmuotoje medžiagoje, primenančioje vaizdus iš kompiuterinio žaidimo GTA, užfiksuotas prašmatnus „Mercedes-Benz G63 AMG“ (Gelandewagen) visureigis, kurio ekipažas be jokių taisyklių laksto po Maskvą nuo policijos.

Bene ryškiausiu skandalo herojumi tapo 20-metis Ruslanas Šamsuarovas – kai tik paaiškėjo, kad jaunasis mersedeso savininkas yra garsios Rusijos kompanijos vieno iš vadovų atžala.

R.Šamsuarovas netrukus po įvykio žiniasklaidoje ir savo asmeniniame „Facebook“ profilyje atsiprašė visuomenės už šį akibrokštą. Jaunuolis teigė suprantantis, kad istorija pakenkė ne tik jam asmeniškai, bet ir visai jo šeimai, tėvo verslo partneriams.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Ruslanas Šamsuarovas
Kadras iš filmuotos medžiagos/Ruslanas Šamsuarovas

Vis dėlto po to, kai buvo kviečiamas duoti parodymų pareigūnams, R.Šamsuarovas išsijungė mobilųjį ir kažkur pasislėpė. Teisėsaugininkai ėmėsi jo ieškoti.

Kaip skelbia Rusijos žiniasklaida, R.Šamsuarovas buvo surastas pasislėpęs vienoje iš prestižinių privačių Maskvos klinikų. Kad jaunuoliui nekiltų jokių pagundų vėl bėgti, o teisėsaugai negrėstų sulaukti aršios kritikos už pernelyg švelnų elgesį su piktybiškais pažeidėjais, šįkart į „Lukoil“ viceprezidento sūnaus sulaikymo operaciją atvyko net būrys nacionalinės gvardijos kovotojų.

Pareigūnai jėgos nenaudojo, tačiau iš erelio, kuris ankstesniuose įrašuose ciniškai keikė ir tyčiojosi iš teisėsaugininkų, šįkart liko tik šilkinis šešėlis. Jaunuolis stovėjo nuleidęs galvą, sudėjęs rankas už nugaros ir klusniai vykdė, kas jam sakoma. Vaikinas, regis, nesijautė tvirčiau net žinodamas, kad jį lydi advokatas.

R.Šamsuarovas buvo pristatytas į teismą. Byla išnagrinėta sparčiai ir jaunuolis išgirdo verdiktą: už nepaklusimą policijos pareigūnams jam skiriama maksimali 15 parų administracinio arešto bausmė. R.Šamsuarovas pasiųstas ten pat, kur laiką jau leido tąsyk „Mercedes“ visureigį vairavęs Abduvachobas Madžidovas.

Beje, Rusijos žurnalistai išsiaiškino, kad „Lukoil“ viceprezidento sūnus šį „Mercedes-Benz G63 AMG“ automobilį neseniai buvo gavęs kaip gimtadienio dovaną. Teigiama, kad naujo tokio visureigio kaina Rusijoje siekia iki 20 mln. rublių (per 272 tūkst. eurų).

Po šio rezonansinio įvykio Rusijos prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl visuomenei pavojingo chuliganizmo. Netrukus tyrimas buvo nutrauktas, tačiau dabar – ir vėl atnaujintas. Jei ir baudžiamoji byla pasieks teismą, jaunuoliams grės nauji laisvės atėmimo terminai ir piniginės bausmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius