-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po D.Trumpo sprendimo dėl Jeruzalės palestiniečių teritorijose įsiplieskė riaušės

Mažiausiai 16 palestiniečių buvo sužeisti per susirėmimus Vakarų Krante, kur prasidėjo protestai dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo pripažinimo, kad Jeruzalė – Izraelio sostinė, skelbia BBC.
Susirėmimai Vakarų Krante po D.Trumpo pripažinimo, kad Jeruzalė – Izraelio sostinė
Susirėmimai Vakarų Krante po D.Trumpo pripažinimo, kad Jeruzalė – Izraelio sostinė / „Scanpix“/AP nuotr.

Remiantis pranešimais iš įvykių vietos, galima spręsti, kad daugelis sužeistųjų nukentėjo nuo ašarinių dujų ir guminių kulkų. Visgi mažiausiai vienas asmuo nukentėjo nuo tikrų kulkų.

Izraelis, numanydamas, kad dalis palestiniečių audringai reaguos į D.Trumpo pranešimą dėl Jeruzalės, kur amerikiečiai žada perkelti ambasadą iš Tel Avivo, į Vakarų Krantą jau anksčiau pasiuntė šimtus papildomų karių.

Daugybė palestiniečių ketvirtadienį paskelbė streiką ir ėjo ne į darbą, o į gatves – protestuoti. Vieni jų svaidė akmenis, kiti degino padangas, provokavo Izraelio karius.

Palestiniečių judėjimas „Hamas“, valdantis Gazos Ruožą, kur irgi prasidėjo protestai, jau paragino žmones pradėti naują intifadą (sukilimą).

Gazoje deginti plakatai su D.Trumpo ir Izraelio premjero Benjamino Netanyahu nuotraukomis, taip pat – Izraelio bei JAV vėliavos. Savo ruožtu kai kurie Izraelio kariai neramumų fone pozavo asmenukėms.

„Scanpix“/AP nuotr./Susirėmimai Vakarų Krante po D.Trumpo pripažinimo, kad Jeruzalė – Izraelio sostinė
„Scanpix“/AP nuotr./Susirėmimai Vakarų Krante po D.Trumpo pripažinimo, kad Jeruzalė – Izraelio sostinė

Su ypač dideliu nerimu Izraelis laukia penktadienio – šią savaitės dieną po pamaldų musulmonai dažniausiai renkasi į demonstracijas.

Demonstracijos ketvirtadienį vyko Vakarų Kranto mieste Ramaloje, kurioje veikia palestiniečių valdžia. Liudininkai pranešė, kad minioje girdimi raginimai padegti JAV organizacijų būstines.

Pačioje Jeruzalėje irgi akivaizdžiai pakilusi įtampa. Prie Damasko vartų Jeruzalės senamiestyje per 100 protestuotojų ėmė audringai ginčytis su Izraelio saugumo pajėgomis, tiesa, sužeidimų ir apskritai areštų išvengta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius