Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po D.Trumpo valdymo metu tvyrojusios įtampos Kuba siūlo J.Bidenui derėtis

Kubos prezidentas Miguelis Diazas-Canelis ketvirtadienį sakė, kad yra pasirengęs kalbėtis su JAV išrinktuoju prezidentu Joe Bidenu „visais klausimais“, bet pažadėjo ginti savo šalies suverenumą ir socialistinius idealus.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kubos santykiai su JAV prezidentu Donaldu Trumpu buvo labai įtempti, o J.Bidenas rinkimų kampanijos metu žadėjo keisti JAV politiką komunistinės salos atžvilgiu.

„Norime aptarinėti visus klausimus, tačiau dalykai, dėl kurių nenorime derėtis ir dėl kurių nenusileisime, yra revoliucija, socializmas ir mūsų suverenitetas“, – pabrėžė M.Diazas-Canelis sakydamas kalbą baigiantis metinei parlamento sesijai.

„Dėl šių principų niekada nebus deramasi“, – pridūrė jis.

M.Diazas-Canelis kalbėjo lygiai šešeri metai po to, kai tuomečiai prezidentai Barackas Obama ir Raulis Castro paskelbė apie žingsnius diplomatiniams ir ekonominiams ryšiams normalizuoti.

Netrukus po J.Bideno pergalės lapkričio 3 dieną įvykusiuose JAV prezidento rinkimuose M.Diazas-Canelis sakė matantis naują galimybę kurti konstruktyvius santykius.

J.Bidenas yra sakęs, kad panaikins D.Trumpo suvaržymus perlaidoms ir kelionėms į Kubą, kurie, jo teigimu, kenkia kubiečiams ir išskiria šeimas, tačiau perspėjo, kad reikalaus paleisti visus politinius kalinius ir užtikrinti žmogaus teises.

2018-aisiais M.Diazas-Canelis pakeitė 89 metų R.Castro, kuris prezidento poste dirbo po savo brolio Fidelio Castro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius